Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv pohlaví, intenzity růstu, poměru živin v krmné dávce a tepelné úpravy na obsah cholesterolu, mastných kyselin, tuku a bílkovin v rybím mase

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Grantová agentura České republiky

  • Program

    Postdoktorandské granty

  • Veřejná soutěž

    Postdoktorandské granty 2 (SGA02002GA-PD)

  • Hlavní účastníci

    Mendelova univerzita v Brně / Agronomická fakulta

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Effect of sex, growth intensity, nutrient ratio in the diet and heat treatment on cholesterol, fatty acids, crude fat and crude protein contents in fish meat

  • Anotace anglicky

    The fish meat consumption is gradually increasing in informed consumers. The cholesterol content and contents and ratios of saturated, monounsaturated and, above all, n-3 and n-6 polyunsaturated fatty acids in fresh water fish meat are not as favourable

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • CEP - vedlejší obor

    GL - Rybářství

  • CEP - další vedlejší obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages<br>40103 - Fishery<br>40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)<br>40202 - Pets

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Řešení projektu přispělo k rozšíření poznatků o možném vlivu intenzity růstu a tukové složky diety ryb (kapr, pstruh duhový) na hladiny cholesterolu a nutričně významných mastných kyselin v jejich svalovině. Byla stanovena výživná hodnota masa kaprů při

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2001

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2003

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2004/GA0/GA04GP/U/N/6:4

  • Datum dodání záznamu

    19. 5. 2008

Finance

  • Celkové uznané náklady

    1 034 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    730 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    306 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč