Vláknina potravy a nutriční hodnota potravin
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo zemědělství
Program
Program podnikatelského výzkumu
Veřejná soutěž
—
Hlavní účastníci
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Druh soutěže
VS - Veřejná soutěž
Číslo smlouvy
—
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Dietary fibre and nutritional value of foods.
Anotace anglicky
The dats on TDF content in foods will be compiled from food composition tables, databases and other literature sources. The TDF content will be determined in selected samples using AOAC method. The literature data on TDF and crude fibre contents togetherwith experiment results will be used for formulation of correction factors.
Vědní obory
Kategorie VaV
—
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
—
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
21101 - Food and beverages
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Výsledky jsou značným přínosem k znalostem o obsahu vlákniny u významné skupiny potravin. Řešení probíhalo i přes schválenou změnu rozšíření výstupu v souladu s plánem.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 1999
Ukončení řešení
1. 1. 2002
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
—
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP/2003/MZE/MZE3QA/U/N/3:1
Datum dodání záznamu
23. 10. 2003
Finance
Celkové uznané náklady
1 750 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
1 400 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
360 tis. Kč