Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
EP9026

Výzkum aplikací velmi vysokého isostatického tlaku k výrobě potravin

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program podnikatelského výzkumu

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    České vysoké učení technické v Praze<br>Vysoká škola chemicko-technologická v Praze<br>Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.<br>ŽĎAS, a.s.

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Research of application of high isostatic pressure for production of foods

  • Anotace anglicky

    The aim of the proposed project is to experimentally predict the collection of knowledge of optimum pressure, time and temperature for food processing by high pressure technology. The convenience of specific packaging material, shelf life, inactivation of microorganisms and enzymes are most important topics of the proposed research. The research has to enable the producer to predict the optimum values of parameters of the high pressure processing and to construct the HACCP plane. There is a need to create the knowledge base of technological and other information for high pressure processing of foods which will be prepared for future industrial use. The proposed research project should also provide the results in area of testing of new parts of high pressure equipment (control system of compression, decompression) and temperature control which can be later used for building of pressures of industrial capacity.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Průběh řešení odpovídal plánu. Byly vytvořeny kvalitní podklady pro průmyslové využití technologie vysokého isostatického tlaku, čímž byla získána možnost výroby dalších kvalitativně nových výrobků (šetrnost, prodloužená trvanlivost).

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1999

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2002

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2003/MZE/MZE3QA/U/N/3:1

  • Datum dodání záznamu

    23. 10. 2003

Finance

  • Celkové uznané náklady

    2 564 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    2 040 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    1 081 tis. Kč