Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
FT-TA3/059

*Vliv vybraných aditiv na údržnost, barvu, vaznost, texturu a organoleptické vlastnosti masných výrobků.

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo průmyslu a obchodu

  • Program

    TANDEM

  • Veřejná soutěž

    TANDEM 3 (SMPO200600002)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    FT-TA3/059

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    *Impact of selected additives on shelf life, colour, water binding capacity, texture and organoleptic properties of meat products.

  • Anotace anglicky

    *The project enables better understanding of processes during processing of meet products, developing blends, mixtures, methods and practices for practical testing of functional ingredients, spice and spice blends in new meat products. It enables to research interactions of these additives with proteins, fats and water. As a result of this will be a production of functional blends of additives and spice, which would be an alternative to imported products for domestic food producers.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    VV - Experimentální vývoj

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    CC - Organická chemie

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10401 - Organic chemistry<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Na základě získaných výsledků a se současným přístrojovým vybavením jsme schopni lépe reagovat na potřeby trhu, nabídnout našim odběratelům ekonomicky výhodnější směsi, případně směsi s vyšší přidanou hodnotou.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 3. 2006

  • Ukončení řešení

    30. 4. 2010

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    18. 3. 2010

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP11-MPO-FT-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    22. 6. 2011

Finance

  • Celkové uznané náklady

    16 230 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    8 035 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    8 195 tis. Kč