Digitalní inovace procesů cloudové kuchyně
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo průmyslu a obchodu
Program
The Country for the Future
Veřejná soutěž
SMPO202100001
Hlavní účastníci
Effectively s.r.o.
Druh soutěže
VS - Veřejná soutěž
Číslo smlouvy
FX03030179
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Digital innovation of the cloud kitchen processes
Anotace anglicky
"The goal of the project is to introduce innovations in the applicant's cloud kitchen processes and procedures in order to shorten the time to deliver the product, standardize and improve its quality and optimize usage of resources. Specifically, the project aims to bring innovation to the follwing areas: • Innovations in the field of gastro-technological processes: In the current model, the food preparation process is fully outsourced to restaurants, which leads to long preparation times and sub-optimal use of resources (production takes place primarily through lunch and dinner, meals are cooked with minimal preparation and production of gastro waste is high). In the new concept, the aim is to insource part of the process and to innovate the process of food preparation using new gastro-technological procedures and state-of-the-art equipment for pre-preparation, preservation, reflection and assembly of food • Innovation in the implementation of digitization and automation tools (GastroTech): The aim of this innovation is to maximally digitize and automate interactions in the applicant's gastro-processes, such as kitchen management, demand prediction and end-to-end process integration (from the purchase of raw materials for sale to the customer), using Industry 4.0 concepts and modern gastroTech solutions"
Vědní obory
Kategorie VaV
IN - Inovace
OECD FORD - hlavní obor
10201 - Computer sciences, information science, bioinformathics (hardware development to be 2.2, social aspect to be 5.8)
OECD FORD - vedlejší obor
20101 - Civil engineering
OECD FORD - další vedlejší obor
—
CEP - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
AF - Dokumentace, knihovnictví, práce s informacemi<br>BC - Teorie a systémy řízení<br>BD - Teorie informace<br>IN - Informatika<br>JN - Stavebnictví
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Projekt dosáhl všechny stanovené cíle a výstupy projektu mají potenciál ekonomického přínosu pro řešitele projektu. V souladu s programem The Country for the Future byly úspěšně zavedeny 3 inovace postupu v podniku v podobě Sady inovovaných gastro-technologických postupů přípravy, konzervace a refreshe jídel, Nasazení nových IT/Digitálních nástrojů a technologií do kuchyňských procesů v oblasti moderní gastronomie a Nasazení a otestování inovací v reálném prostředí inovované provozovny.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 4. 2021
Ukončení řešení
31. 12. 2022
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
23. 11. 2021
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Systémové označení dodávky dat
CEP23-MPO-FX-U
Datum dodání záznamu
7. 8. 2023
Finance
Celkové uznané náklady
13 866 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
6 933 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
6 933 tis. Kč