Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

RACIO - Racionalizace přípravy stravy v polních podmínkách

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo obrany

  • Program

    Rozvoj ozbrojených sil České republiky

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    VOP CZ, s.p.

  • Druh soutěže

    VZ - Veřejná zakázka

  • Číslo smlouvy

    1601 2 2460

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    RACIO - Rationalisation of food preparation field conditions

  • Anotace anglicky

    The basic objective of research is the proposal for a new system of food preparation under field conditions including the proposal for menu for 250 to 300 persons for 30 days without a repeat of the main hot meal (combination of 30 meals for lunch and 30meals for dinner, in such a way that it is possible to change a combination of a lunch with a dinner after 14 days), the draft list of ingredients, the proposal for technology procedures of the food preparation and technical proposal for a new containermeans for the food preparation, transport and storage of ingredients. All in the context of the current way of management and ensuring the multinational operations in all climate zones except arctic zone.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • CEP - hlavní obor

    KA - Vojenství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21100 - Other engineering and technologies

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Plánované úkoly ve smyslu cílů zadání projektu byly splněny. Výsledkem projektu obranného výzkumu RACIO – Racionalizace přípravy stravy v polních podmínkách je „Metodika nového systému přípravy stravy v polních podmínkách.“ Metodika byla certifikována a uložena u odboru týlového zabezpečení Agentury logistiky rezortu MO. Metodika obsahuje postupy nového systému přípravy stravy v polních podmínkách pro přípravu jídel obsažených v jídelním lístku. Vychází ze seznamu dostupných potravin a potravinářských surovin a reflektuje přístrojové a technické vybavení kontejnerové kuchyně.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    18. 5. 2016

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2018

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    1. 2. 2018

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP19-MO0-OW-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    19. 6. 2019

Finance

  • Celkové uznané náklady

    2 966 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    2 966 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč