RACIO - Racionalizace přípravy stravy v polních podmínkách
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo obrany
Program
Rozvoj ozbrojených sil České republiky
Veřejná soutěž
—
Hlavní účastníci
VOP CZ, s.p.
Druh soutěže
VZ - Veřejná zakázka
Číslo smlouvy
1601 2 2460
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
RACIO - Rationalisation of food preparation field conditions
Anotace anglicky
The basic objective of research is the proposal for a new system of food preparation under field conditions including the proposal for menu for 250 to 300 persons for 30 days without a repeat of the main hot meal (combination of 30 meals for lunch and 30meals for dinner, in such a way that it is possible to change a combination of a lunch with a dinner after 14 days), the draft list of ingredients, the proposal for technology procedures of the food preparation and technical proposal for a new containermeans for the food preparation, transport and storage of ingredients. All in the context of the current way of management and ensuring the multinational operations in all climate zones except arctic zone.
Vědní obory
Kategorie VaV
AP - Aplikovaný výzkum
CEP - hlavní obor
KA - Vojenství
CEP - vedlejší obor
—
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
21100 - Other engineering and technologies
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Plánované úkoly ve smyslu cílů zadání projektu byly splněny. Výsledkem projektu obranného výzkumu RACIO – Racionalizace přípravy stravy v polních podmínkách je „Metodika nového systému přípravy stravy v polních podmínkách.“ Metodika byla certifikována a uložena u odboru týlového zabezpečení Agentury logistiky rezortu MO. Metodika obsahuje postupy nového systému přípravy stravy v polních podmínkách pro přípravu jídel obsažených v jídelním lístku. Vychází ze seznamu dostupných potravin a potravinářských surovin a reflektuje přístrojové a technické vybavení kontejnerové kuchyně.
Termíny řešení
Zahájení řešení
18. 5. 2016
Ukončení řešení
31. 12. 2018
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
1. 2. 2018
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP19-MO0-OW-U/01:1
Datum dodání záznamu
19. 6. 2019
Finance
Celkové uznané náklady
2 966 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
2 966 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč