Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Escherichia coli O157 a další shigatoxigenní sérotypy: identifikace a analýza rizikových faktorů bezpečné produkce potravin na úrovni farmy

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Grantová agentura České republiky

  • Program

    Standardní projekty

  • Veřejná soutěž

    Standardní projekty 1 (SGA02002GA-ST)

  • Hlavní účastníci

    Veterinární univerzita Brno / Fakulta veterinárního lékařství

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Escheria coli 0157 and other Shiga toxin-producing, serotypes: identification and analysis of risk factors of the safety food production on farm level

  • Anotace anglicky

    The occurrence of STEC human infections and the prevalence of Escherichia coli O157 strains in feedlot and dairy cattle farms in Czech Republic were recorded during last two years. The aim of the project is to investigate the risk factors which are associated with faecal shedding of STEC by feedlot and dairy cattle. The influence of different management practices and the connection between faecal excretion of STEC and antibody response of animals will be evaluated in positive cattle herds. The strains of STEC will be examined for the long-term survival in different farm environment (manure, slurry, water etc.). Antibiotic resistance and the susceptibility to disinfectants commonly used in agricultural and food industry will be determined. Various cultivation procedures (enrichment, immunomagnetic separation, plating onto CT SMAC and enterohemolysin agar), typing (Vero cell assay, serological tests, multiplex PCR) and subtyping methods (PFGE) will be used for these purposes. Formulation of

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Původní záměr nemohl být v části technologie zcela dodržen z objektivních důvodů (prevence slintavky a kulhavky). I tak jsou konečný rozsah a kvalita výsledků řešení dostatečné a hodnotné. Údaje v závěrečné kartě jsou adekvátní. Výsledky lze využít v rů

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2000

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2002

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2003/GA0/GA03GA/U/N/9:7

  • Datum dodání záznamu

    19. 5. 2008

Finance

  • Celkové uznané náklady

    2 085 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 651 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    460 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    180 tis. Kč