Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výskyt a subtypizace Escherichia coli 0157 z rizikových potravin a jatečného skotu

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Grantová agentura České republiky

  • Program

    Standardní projekty

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Veterinární univerzita Brno

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Prevalence and subtyping study for ESCHERICHIA COLI 0157 in raw products and beef cattle.

  • Anotace anglicky

    The human cases of haemorrhagic colitis and haemolytic uremic syndrome in Czech Republic were recorded during last five years. The prevalence and clonal nature of E. coli 0157 in risk foods and beef cattle are not known until now. In these project the samples of raw beef products and faecal samples from corresponding herds of beef cattle will be examine for the presence E.coli 0157 by using of different methods. The cultivation procedure will be divided in to immunomagnetic separation (Dynabeads anti E.coli 0157) and plating on Sorbitol MacConkey Agar after preenrichment. The isolated obtained will be typed serologically. Further typing will be focused on toxin production and detection of genes for VT1, VT2 and eae gene also. For these purposes will beused PCR technique. The isolated strains will be subtyped by means of restriction profiles of plasmid and chromosomal DNA. The prevalence of E.coli 0157 in cattle herds and risk foods and the distribution of genomic types E.coli 0157 will be determine

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Přínosem projektu je jednak v rovině aplikační - předkládá přehled o stavu ve stádech - co se týká výskytu E.coli, jednak v rovině vědecké - vzorově-diagnostické metody. Výsledky jsou adekvátní vynaloženým finančním prostředkům. Výstupem jsou 3 publikace

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1997

  • Ukončení řešení

    1. 1. 1999

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2000/GA0/GA00GA/U/6:2

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    1 391 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 214 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč