Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Textura bramborových hlíz v průběhu zpracování

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Grantová agentura České republiky

  • Program

    Standardní projekty

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod, s.r.o.

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    The texture of potato tubers during processing

  • Anotace anglicky

    The aim of the proposed project is the investigation of correlation relations among chemical composition, experimental methods for texture measurements and sensoric properties of potatoes. Except of commonly observed dry matter, starchiness and boiling type, there will be some other observed traits: detailed analysis of starch and nonstarch polysacharides, image analysis of macro and micro structures, investigation of physical mechanical properties including the investigation of influence of physiological state of tubers on rheological properties. Results can increase the knowledge's about, individual varieties, their technological utilisation and texture of food products from potatoes.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství

  • CEP - další vedlejší obor

    BM - Fyzika pevných látek a magnetismus

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10302 - Condensed matter physics (including formerly solid state physics, supercond.)<br>20401 - Chemical engineering (plants, products)<br>20402 - Chemical process engineering<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    N - Nesplněno zadání

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Projekt si kladl za cíl sledovat korelační vztahy mezi chem.složením, texturou a senzorickými vlastnostmi. Přes dosažené pozoruhodné výsledky (nové metody sledování textury,vliv zpracování supervysokým tlakem na texturu) a velké množství naměřených dat d

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1996

  • Ukončení řešení

    1. 1. 1998

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/1999/GA0/GA09GA/V/6:6

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    2 081 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 928 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč