Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hledání udržitelného způsobu produkce potravin: Sociální a peněžní metabolismus vybraných lokálních potravinových systémů

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Grantová agentura České republiky

  • Program

    Postdoktorandské granty

  • Veřejná soutěž

    Postdoktorandské granty 14 (SGA0201300006)

  • Hlavní účastníci

    Masarykova univerzita / Fakulta sociálních studií

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    13-38994P

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Quest for sustainable food production: Social and financial metabolism of selected local food systems

  • Anotace anglicky

    The study of local food systems, which is rooted in the broader concept of economic localisation and forms part of the broad field of research on sustainable food production within social geography, has become part of a vivid academic debate. However, there are still many gaps in our knowledge of local food systems’ social, environmental and economic impacts. This study employs the framework of social metabolism, i.e. the study of energy and material stocks and flows of a defined system, and the concept of local multiplier, i.e. the study of financial flows within a local economy. Within the three-year project, three in-depth empirical studies of the energy, material and financial metabolism of three selected local food systems (a community supported agriculture initiative, an organic box-scheme, and a small-scale conventional farm) will be conducted. The project results will be published via 4 peer-reviewed papers, 3 conference presentations, 2 scientific seminars and 1 peer-reviewed edited monograph in English.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    ZV - Základní výzkum

  • CEP - hlavní obor

    AO - Sociologie, demografie

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    50401 - Sociology<br>50402 - Demography<br>50403 - Social topics (Women´s and gender studies; Social issues; Family studies; Social work)<br>50704 - Environmental sciences (social aspects)

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Projekt v odborné rovině přispěl k porozumění lokálním potravinovým systémům. Řešitelka naplnila záměr projekt a svými prezentacemi i publikacemi ovlivnila nejen domácí ale i mezinárodní vědeckou komunitu. Zejména spolueditace knihy publikované v nakladatelství Springer a článek v časopise Regional Environmental Change prokazují výslednou kvalitu projektu.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 2. 2013

  • Ukončení řešení

    5. 12. 2018

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    5. 4. 2016

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP19-GA0-GP-U/04:1

  • Datum dodání záznamu

    11. 6. 2019

Finance

  • Celkové uznané náklady

    1 362 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 362 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč