Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
MEB080855

Charakterizace antioxidačních vlastností přírodních a biologicky aktivních látek

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

  • Program

    KONTAKT

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    M2 - Mezinárodní spolupráce

  • Číslo smlouvy

    1484/2009-32

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    The characterisation of antioxidant properties of natural and biological active components.

  • Anotace anglicky

    1. Development of inter-laboratory cooperation on international scale, connection of workplaces at solution of actual problems of research and development in food science. 2. To enable a reciprocity and the other scientific data acquisition and experience for especially junior research workers. 3. In the frame of collaboration to utilize all proper experimental techniques for characterization of antioxidative properties of model food and food-raw types, especially of plant origin. 4. To contribute to characterization and evaluation of antioxidative status of food from the point of qualitative and quantitative view. 5. To elaborate the results in form of scientific publications, special lectures and presentations at in-state and abroad conferences. 6. Upgrade of present knowledge of food properties characterization.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • CEP - hlavní obor

    CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie

  • CEP - vedlejší obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - další vedlejší obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10403 - Physical chemistry<br>10406 - Analytical chemistry<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Byly vybrány a optimalizovány postupy pro charakterizaci antioxidačních vlastností hroznů červeného vína a některých dalších vybraných typů rostlinných potravin s využitím technik HPLC, GC, EPR. Hlavní výstupy tvoří všdecé publikace a prezentace na mezi?

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2008

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2009

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    9. 3. 2009

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP10-MSM-ME-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    30. 6. 2010

Finance

  • Celkové uznané náklady

    59 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    59 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč