Charakterizace antioxidačních vlastností přírodních a biologicky aktivních látek
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Program
KONTAKT
Veřejná soutěž
—
Hlavní účastníci
—
Druh soutěže
M2 - Mezinárodní spolupráce
Číslo smlouvy
1484/2009-32
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
The characterisation of antioxidant properties of natural and biological active components.
Anotace anglicky
1. Development of inter-laboratory cooperation on international scale, connection of workplaces at solution of actual problems of research and development in food science. 2. To enable a reciprocity and the other scientific data acquisition and experience for especially junior research workers. 3. In the frame of collaboration to utilize all proper experimental techniques for characterization of antioxidative properties of model food and food-raw types, especially of plant origin. 4. To contribute to characterization and evaluation of antioxidative status of food from the point of qualitative and quantitative view. 5. To elaborate the results in form of scientific publications, special lectures and presentations at in-state and abroad conferences. 6. Upgrade of present knowledge of food properties characterization.
Vědní obory
Kategorie VaV
AP - Aplikovaný výzkum
CEP - hlavní obor
CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
CEP - vedlejší obor
GM - Potravinářství
CEP - další vedlejší obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
10403 - Physical chemistry<br>10406 - Analytical chemistry<br>21101 - Food and beverages
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Byly vybrány a optimalizovány postupy pro charakterizaci antioxidačních vlastností hroznů červeného vína a některých dalších vybraných typů rostlinných potravin s využitím technik HPLC, GC, EPR. Hlavní výstupy tvoří všdecé publikace a prezentace na mezi?
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 2008
Ukončení řešení
31. 12. 2009
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
9. 3. 2009
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP10-MSM-ME-U/01:1
Datum dodání záznamu
30. 6. 2010
Finance
Celkové uznané náklady
59 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
59 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč