Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
MEB111002

Charakterizace genetických zdrojů zeleniny a výběr z nejlepších genotypů v závislosti na obsahu jejich zdraví prospěšných látek

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

  • Program

    KONTAKT

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    M2 - Mezinárodní spolupráce

  • Číslo smlouvy

    č.j.18034/2010-32

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Characterization of vegetable genetic resources and selection of best performing genotypes according to their health promoting compounds content

  • Anotace anglicky

    Characterization of genetic resources of garlic by AFLP and SNP markers, characterisation of diversity, assessment of distinction between Czech and Argentinean collections. Characterization of transcriptome (method optimisation and data processing), characterization of antimicrobial-activities of different clones with high ASCO content. Experience exchange on molecular analysis, anti-platelet and anti-microbial activities. Characterization of secondary metabolite enzymes coding sequences by sequencing,estimation of polymorphism across best performing genotypes, experimental characterization of selected Argentinean varieties in field trials in the Czech Republic. Characterization of antimicrobial and anti-platelet activities of selected varieties/clones according methods available in participating laboratories. Information exchange on farming system and marketing in both countries.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    ZV - Základní výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • CEP - vedlejší obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • CEP - další vedlejší obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10603 - Genetics and heredity (medical genetics to be 3)<br>10604 - Reproductive biology (medical aspects to be 3)<br>10605 - Developmental biology<br>10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods<br>21101 - Food and beverages<br>30101 - Human genetics<br>40105 - Horticulture, viticulture<br>40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Byly získány nové informace o SSR markerech a variabilitě genu pro allinázu, došlo k výměně genetických zdrojů čeneku a cibule, které byly charakterizovány na obou pracovištích. Informace využijí i čeští pěstitelé. Byly připraveny i 2 vědecké publikace.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 7. 2010

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2011

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    3. 6. 2011

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP12-MSM-ME-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    12. 7. 2012

Finance

  • Celkové uznané náklady

    120 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    120 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč