Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QD1192

Ochrana produkce vepřového masa před salmonelami a kampylobaktery

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program II

  • Veřejná soutěž

    Program II (SMZE2001_2_1)

  • Hlavní účastníci

    Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v.v.i.

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Protection of swine production against Salmonella and Campylobacter

  • Anotace anglicky

    The Czech Republic belongs among countries with high incidence of alimentary salmonelloses, and in the recent years a significant increase of campylobacterioses has been recorded. Salmonella typhimurium DT104 strains multiresistant to antibiotics (ACSSuT) and Campylobacter resistant to fluoroquinolons pose high health risks for human population. Finishing pigs are essential suspect reservoirs of the new epidemic strains of Salmonella and Campylobacter. Objective of the project is: 1. Determination ofSalmonella and Campylobacter prevalence in slaughtered pigs using a pilot study 2. Characterization of biological characters of the isolated strains and determination of their resistance level to antibiotics 3. Comprehension of Salmonella and Campylobacterspreading in production chain of pork by epidemiological markers, thus contributing to human health.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    NV - Neprůmyslový výzkum (aplikovaný výzkum s výjimkou průmyslového)

  • CEP - hlavní obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • CEP - vedlejší obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - další vedlejší obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages<br>40301 - Veterinary science

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu.Výsledky jsou významným přínosem k ochraně konzumenta před salmonelovými a kampylobacteriovými infekcemi.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2001

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2005

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP06-MZE-QD-U/04:1

  • Datum dodání záznamu

    29. 6. 2006

Finance

  • Celkové uznané náklady

    2 800 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    2 800 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč