Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QD1379

Vývoj a ověřování metod pro kontrolu a řízení technologie výroby mléčných výrobků v řetězci od vstupních surovin až po konečného spotřebitele.

Cíle projektu

Projekt je zaměřen na analýzu rizik mikrobiální kontaminace během procesu výroby mlékárenských výrobků a metody stanovení parametrů důležitých pro zabezpečení jakosti finálních výrobků. Součástí řešení je vývoj a odzkoušení metod stanovení mikrobiálníkontaminace, metod stanovení technologické kvality zpracovávaného mléka a vitality používaných ČMK, metod měření vazby vody i hodnocení kvality finálních výrobků modelovými termostatovými testy. V závislosti na dosažených výsledcích řešení je v rámci projektu uvažováno i s případným vývojem potřebného prototypového měřícího přístroje.

Klíčová slova

hygiene

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program II

  • Veřejná soutěž

    Program II (SMZE2001_2_1)

  • Hlavní účastníci

    MILCOM a.s.

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Development and verification of the methods controlling and operating dairy technologies in the chain beginning from the entering raw materials to the consumers.

  • Anotace anglicky

    The project is aimed to analyse the microbial risks during the process of dairy manufacturing and to methods for final products quality assurance. Parts of problem solution are development and testing the methods for estimation of microbial contamination, the methods for determination raw milk technological quality and the vitality of starter cultures. As well the methods for water activity measurement and for final quality of milk products valuation. In dependence on attained records is expected thedevelopment of prototype instrument.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    NV - Neprůmyslový výzkum (aplikovaný výzkum s výjimkou průmyslového)

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory
    (dle převodníku)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu.Výsledky jsou významným přínosem ke kontrole kvality mléka a mléčných výrobků.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2001

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2005

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP06-MZE-QD-U/04:1

  • Datum dodání záznamu

    29. 6. 2006

Finance

  • Celkové uznané náklady

    3 050 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    3 050 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč