Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QF3162

Průzkum výskytu patogenní a technologicky škodlivé mikroflóry v mléce a vývoj metod ke zvýšení technologické jistoty a zajištění zdravotní nezávadnosti mléka jako suroviny pro výrobu sýrů.

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Kvalitní a bezpečná výživa (Národní program výzkumu)

  • Veřejná soutěž

    Využití přírodních zdrojů (Národní program výzkumu) (SMZE200300001)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    25880 / 02 - 3020

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Research of frequency of pathogenic and technological unfavourable microflora in milk, and the development of methods to the increasing of technological and hygienic guarantee of raw milk using to the produce of cheeses.

  • Anotace anglicky

    The project is dealing with the research of the risk pathogenic microflora in milk with isolation of the particular pathogenic strains and theirs toxins and with methods that specifies technologic harmful and potencial pathogenic germs. The project willtest the ability of bacterium toxins to survive the pasteurizing temperatures. A quick method for determination of the bacterial spores without time-consuming cultivation for evaluation of milk before its treatment will be devised on the basis of the knowledge about the germination process. These results will be used for test strips devising.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    NV - Neprůmyslový výzkum (aplikovaný výzkum s výjimkou průmyslového)

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • CEP - další vedlejší obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Byla vyvinuta metoda pro stanovení technologicky škodlivé a potenciálně patogenní mikroflóry v tepelně ošetřeném mléce.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 3. 2003

  • Ukončení řešení

    1. 12. 2007

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    27. 2. 2007

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP08-MZE-1B-U/04:2

  • Datum dodání záznamu

    24. 7. 2009

Finance

  • Celkové uznané náklady

    4 992 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    4 731 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    261 tis. Kč