Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QH91276

Výběr vhodného typu bažantů a optimalizace podmínek jejich výkrmu za účelem produkce vysoce kvalitní zvěřiny.

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program výzkumu v agrárním sektoru 2007-2012

  • Veřejná soutěž

    VaV pro zemědělský sektor 3 (SMZE2009MZE01)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    42212/2008-18020

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Selection of pheasants for meat production and optimization of fattening factors with regard to getting high quality food.

  • Anotace anglicky

    The project will deal with the selection of pheasants for the improvement of growth intensity to product venison of high dietetic quality which can extend the offer of foods. The study will also compile appropriate diets respecting physiological requirements of pheasants and their health with respect to production of biologically valuable and hygienically safe venison. The aim of the project will also design suitable housing systems for breeding flock and fattened pheasant poults.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • CEP - vedlejší obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • CEP - další vedlejší obor

    ED - Fyziologie

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    30105 - Physiology (including cytology)<br>40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)<br>40202 - Pets<br>40301 - Veterinary science

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Řešení probíhalo v souladu s plánem.Byl potvrzen pozitivní vliv selekce bažantích kuřat na hmotnost(i v dospělosti). Byl navrhnut metodický postup technologie výkrmu bažantích kuřat ve vztahu k produkci a jatečné kvalitě masa.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2009

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2011

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    1. 4. 2011

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP12-MZE-QH-U/02:2

  • Datum dodání záznamu

    16. 10. 2013

Finance

  • Celkové uznané náklady

    3 112 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    2 800 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    312 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč