Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QJ1510204

Technologie a metody pro zachování kvality, bezpečnosti a nutriční hodnoty vybraných rostlinných surovin

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Komplexní udržitelné systémy v zemědělství 2012-2018 ?KUS?

  • Veřejná soutěž

    Komplexní zemědělské systémy 3 (SMZE2015MZE01)

  • Hlavní účastníci

    Agrotest fyto, s.r.o.<br>OSEVA vývoj a výzkum s.r.o.<br>PRO-BIO, obchodní společnost s r.o.<br>Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.<br>Výzkumný ústav zemědělské techniky, v.v.i.

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    90-2015-17012

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Technologies and methods for the preservation of quality, safety and nutritional value of the selected plant foodstuff ingredients

  • Anotace anglicky

    The main goal of the project is to create tools and to develop systems for post-harvest handling and storage of certain plant foodstuff ingredients to preserve their nutritional value, technological quality and safety. These procedures are integral parts of the production technologies including suitable methods for the control of these processes. Changes of the grain technological parameters during storage will be monitored, in relationship to their harvest quality, storage conditions and end-user quality, including the grain with specific characteristics (e.g. buckwheat, Triticum speltum) and the grain used for direct consumption. Spectrum of the toxicogenic pathogens on these plant products will be monitored, as well as their contamination with mycotoxins, the relationship to the technological quality and dynamics of those parameters during the storage.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    GB - Zemědělské stroje a stavby

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    20102 - Construction engineering, Municipal and structural engineering<br>20302 - Applied mechanics<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Výsledky projektu odpovídají náplni projektu. Plánované výsledky byly splněny a výstupy projektu svým počtem a kvalitou odpovídají zadání.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 4. 2015

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2018

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    12. 4. 2018

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP19-MZE-QJ-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    25. 6. 2019

Finance

  • Celkové uznané náklady

    13 787 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    11 658 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    2 129 tis. Kč