Technologie a metody pro zachování kvality, bezpečnosti a nutriční hodnoty vybraných rostlinných surovin
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo zemědělství
Program
Komplexní udržitelné systémy v zemědělství 2012-2018 ?KUS?
Veřejná soutěž
Komplexní zemědělské systémy 3 (SMZE2015MZE01)
Hlavní účastníci
Agrotest fyto, s.r.o.<br>OSEVA vývoj a výzkum s.r.o.<br>PRO-BIO, obchodní společnost s r.o.<br>Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.<br>Výzkumný ústav zemědělské techniky, v.v.i.
Druh soutěže
VS - Veřejná soutěž
Číslo smlouvy
90-2015-17012
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Technologies and methods for the preservation of quality, safety and nutritional value of the selected plant foodstuff ingredients
Anotace anglicky
The main goal of the project is to create tools and to develop systems for post-harvest handling and storage of certain plant foodstuff ingredients to preserve their nutritional value, technological quality and safety. These procedures are integral parts of the production technologies including suitable methods for the control of these processes. Changes of the grain technological parameters during storage will be monitored, in relationship to their harvest quality, storage conditions and end-user quality, including the grain with specific characteristics (e.g. buckwheat, Triticum speltum) and the grain used for direct consumption. Spectrum of the toxicogenic pathogens on these plant products will be monitored, as well as their contamination with mycotoxins, the relationship to the technological quality and dynamics of those parameters during the storage.
Vědní obory
Kategorie VaV
AP - Aplikovaný výzkum
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
GB - Zemědělské stroje a stavby
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
20102 - Construction engineering, Municipal and structural engineering<br>20302 - Applied mechanics<br>21101 - Food and beverages
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Výsledky projektu odpovídají náplni projektu. Plánované výsledky byly splněny a výstupy projektu svým počtem a kvalitou odpovídají zadání.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 4. 2015
Ukončení řešení
31. 12. 2018
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
12. 4. 2018
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP19-MZE-QJ-U/01:1
Datum dodání záznamu
25. 6. 2019
Finance
Celkové uznané náklady
13 787 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
11 658 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
2 129 tis. Kč