Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QJ1610324

Studium tradičních a nových zemědělských plodin jako zdrojů antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek a jejich využití při výrobě potravin.

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Komplexní udržitelné systémy v zemědělství 2012-2018 ?KUS?

  • Veřejná soutěž

    Komplexní zemědělské systémy 4 (SMZE2016MZE01)

  • Hlavní účastníci

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích / Fakulta zemědělská a technologická

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    143-2016-17012

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    The study of traditional and new crops as sources antioxidants and other healthful nutrients and their use in food production.

  • Anotace anglicky

    In the fetuses of selected herbal products (eg. Sea buckthorn, flax seed, hawthorn peřenoklanný, technical hemp and others) that are grown in the Czech Republic to determine the content of health beneficial substances (especially antioxidants etc.). Their content used to build mixtures used to fortify food products, especially for consumers with physical limitations. Technological procedures will be selected so as to ensure absorption of these substances to be in a selected group of persons measured with a Callegari.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • CEP - další vedlejší obor

    CC - Organická chemie

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10401 - Organic chemistry<br>21101 - Food and beverages<br>40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Výsledky projektu jsou v souladu s náplní projektu.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 4. 2016

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2018

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    12. 4. 2018

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP19-MZE-QJ-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    25. 6. 2019

Finance

  • Celkové uznané náklady

    9 495 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    8 538 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    957 tis. Kč