Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QK1710156

Nové přístupy a metody analýzy pro zajištění kvality, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti sýrů, optimalizace jejich výroby a zefektivnění procesů hygieny a sanitace při současném snížení zátěže životního prostředí odpadními vodami

Cíle projektu

Pro vybrané mikrobiologické a chemické parametry surovin, výrobků, odpadů a prostředí sýráren navrhnout, optimalizovat a zavést nové přístupy, technologické postupy a analytické metody dle požadavků podniků s cílem zvýšit kvalitu, bezpečnost a zdravotní nezávadnost sýrů a vedlejších živočišných produktů výroby při snížení dopadů na životní prostředí.

Klíčová slova

cheeseswhey processingwaste waterspoilagemicrobiological safetyhygiene and sanitationmicrobiological methodsidentification of microorganismsmicrobial interaction with foodsshelf-life prolongation

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017 - 2025, ZEMĚ

  • Veřejná soutěž

    VaV pro Ministerstvo zemědělství II 1 (SMZE2017MZE01)

  • Hlavní účastníci

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    985-2016-14152

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    New approaches and methods of analysis to ensure the quality, safety and health wholesomeness of cheeses, the optimization of their production and the streamline of hygiene and sanitation together with the lowering of environmental load by waste water.

  • Anotace anglicky

    For the selected microbiological and chemical parameters of raw-materials, products, waste-materials and environment, to optimize and introduce new approaches, technological procedures and analytical methods according to the demands of dairy plants with the aim to increase quality, safety and health wholesomeness of cheeses and animal by-products from their production together with the lowering of environmental load.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • CEP - další vedlejší obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD - odpovídající obory
    (dle převodníku)

    10606 - Microbiology
    10607 - Virology
    21101 - Food and beverages
    40301 - Veterinary science

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Za celou dobu řešení projektu řešitelský tým vykazoval daleko vyšší počet dosažených výsledků, než bylo v návrh projektu plánováno. Řešitelský tým je velmi zkušený a odborně na výši a takový počet výsledků bývá u takto složeného kolektivu bývá častý. V návrhu projektu bylo plánováno celkem 21 výsledků, řešitelé docílili nad plán dalších 44 výsledků a to včetně impaktovaných článků.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 2. 2017

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2021

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    25. 2. 2021

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP22-MZE-QK-U

  • Datum dodání záznamu

    21. 6. 2022

Finance

  • Celkové uznané náklady

    18 838 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    18 838 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč

Základní informace

Uznané náklady

18 838 tis. Kč

Statní podpora

18 838 tis. Kč

100%


Poskytovatel

Ministerstvo zemědělství

CEP

GM - Potravinářství

Doba řešení

01. 02. 2017 - 31. 12. 2021