Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo zemědělství
Program
Program aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017 - 2025, ZEMĚ
Veřejná soutěž
VaV pro Ministerstvo zemědělství II 3 (SMZE2019MZE01)
Hlavní účastníci
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Druh soutěže
VS - Veřejná soutěž
Číslo smlouvy
572-2018-14152
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Impact of reformulation on the shelf-life and physical and chemical properties of food products
Anotace anglicky
The aim of the project is to evaluate the influence of reformulation of selected food products on their stability and quality. The issue of reformulated food production technology and the effect of these reformulations on the food product shelf-life will be addressed. The project is focused on reformulation of key food categories, especially of dairy products, meat products and bakery products. Specific product reformulations will be addressed with regard to nutritional composition, production technology, physicochemical and sensory properties and the shelf life of the product. Other aim of the project is to inform consumers about the issue of reformulated food products, including benefits of reformulation on human health.
Vědní obory
Kategorie VaV
AP - Aplikovaný výzkum
OECD FORD - hlavní obor
10700 - Other natural sciences
OECD FORD - vedlejší obor
30502 - Other medical science
OECD FORD - další vedlejší obor
—
CEP - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
FP - Ostatní lékařské obory
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Výsledky projektu jsou plně využitelné v podnikatelské praxi a existence metodik a podrobných postupů umožňuje jejich bezprostřední implementaci výrobními subjekty. Navíc se jedná o výsledky v oblasti velice žádané z pohledu zkvalitnění nutričních profilů hlavních skupin potravin. Projekt uspěl s vynikajícími výsledky, které jsou připravené pro okamžitou realizaci v tak významných oborech pro plnění spotřebního koše, jako je pekařská výroba, masná výroba nebo výroba mlékárenských výrobků.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 2019
Ukončení řešení
31. 12. 2023
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
20. 3. 2023
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP24-MZE-QK-U
Datum dodání záznamu
20. 6. 2024
Finance
Celkové uznané náklady
18 677 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
18 677 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč