Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QK1910100

Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017 - 2025, ZEMĚ

  • Veřejná soutěž

    VaV pro Ministerstvo zemědělství II 3 (SMZE2019MZE01)

  • Hlavní účastníci

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    572-2018-14152

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Impact of reformulation on the shelf-life and physical and chemical properties of food products

  • Anotace anglicky

    The aim of the project is to evaluate the influence of reformulation of selected food products on their stability and quality. The issue of reformulated food production technology and the effect of these reformulations on the food product shelf-life will be addressed. The project is focused on reformulation of key food categories, especially of dairy products, meat products and bakery products. Specific product reformulations will be addressed with regard to nutritional composition, production technology, physicochemical and sensory properties and the shelf life of the product. Other aim of the project is to inform consumers about the issue of reformulated food products, including benefits of reformulation on human health.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • OECD FORD - hlavní obor

    10700 - Other natural sciences

  • OECD FORD - vedlejší obor

    30502 - Other medical science

  • OECD FORD - další vedlejší obor

  • CEP - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    FP - Ostatní lékařské obory

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Výsledky projektu jsou plně využitelné v podnikatelské praxi a existence metodik a podrobných postupů umožňuje jejich bezprostřední implementaci výrobními subjekty. Navíc se jedná o výsledky v oblasti velice žádané z pohledu zkvalitnění nutričních profilů hlavních skupin potravin. Projekt uspěl s vynikajícími výsledky, které jsou připravené pro okamžitou realizaci v tak významných oborech pro plnění spotřebního koše, jako je pekařská výroba, masná výroba nebo výroba mlékárenských výrobků.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2019

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2023

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    20. 3. 2023

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP24-MZE-QK-U

  • Datum dodání záznamu

    20. 6. 2024

Finance

  • Celkové uznané náklady

    18 677 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    18 677 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč