Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QK1920190

Hmotnostní ztráty masa po tepelné úpravě:vliv vlastností čerstvého masa, použitého zařízení a parametrů kulinární úpravy

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017 - 2025, ZEMĚ

  • Veřejná soutěž

    VaV pro Ministerstvo zemědělství II 3 (SMZE2019MZE01)

  • Hlavní účastníci

    Veterinární univerzita Brno / Fakulta veterinární hygieny a ekologie

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    651-2018-14152

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Meat cooking loss: effect of fresh meat characteristics, cooking technology and parameters of cooking

  • Anotace anglicky

    1) Cooking loss evaluation for different types of pork, beef, chicken and turkey meat, depending on the culinary equipment used during roasting, stewing, boiling and grilling and depending on the cooking parameters (temperature/time). 2) Evaluation of the effect of fresh meat characteristics (pH value, fat content, collagen content, beef aging) to the cooking loss of meat after cooking. 3) Evaluation of meat tenderness after cooking. 4) Statistical evaluation of measured values of cooking loss with variables in the project (fresh meat characteristics, cooking parameters, used culinary equipment).

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • OECD FORD - hlavní obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

  • OECD FORD - vedlejší obor

    10608 - Biochemistry and molecular biology

  • OECD FORD - další vedlejší obor

    20501 - Materials engineering

  • CEP - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    CE - Biochemie<br>EB - Genetika a molekulární biologie<br>GG - Chov hospodářských zvířat<br>GH - Výživa hospodářských zvířat<br>JG - Hutnictví, kovové materiály<br>JP - Průmyslové procesy a zpracování

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Uspěl s vynikajícími výsledky. Cílem projektu bylo zjistit hmotnostní ztráty různých druhů masa při definované tepelné úpravě a zjistit vliv některých kvalitativních ukazatelů masa na výši těchto ztrát. Z doložených výsledků je zřejmé, že cíle projektu byly dosaženy. Nad rámec závazných výsledků byly vytvořeny i 3 články typu Jimp a 3 statě ve sborníku.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2019

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2021

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    25. 2. 2021

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP22-MZE-QK-U

  • Datum dodání záznamu

    21. 6. 2022

Finance

  • Celkové uznané náklady

    6 464 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    6 464 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč