Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QK21010326

Možnosti ovlivňování výskytu inhibičních látek v mléce jako účinný nástroj vedoucí k podpoře zdraví zvířat a ke zvyšování kvality a bezpečnosti potravin

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017 - 2025, ZEMĚ

  • Veřejná soutěž

    SMZE2021MZE01

  • Hlavní účastníci

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích / Fakulta zemědělská a technologická

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    QK21010326 - Smlouva o poskytnutí podpory

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    The possibilities to influence an inhibitory substances content in milk as an effective tool to improve animal health for food quality and safety

  • Anotace anglicky

    The aim of the project is to systematically and comprehensively cover the issue of elimination of natural and contaminating inhibitory substances (IS) by dairy cows, event. goats, in these ways: 1) to define the functional status of animals with different IS excretion dynamics (natural and contaminating, in particular residues of veterinary drugs (VD) 2) to identify the factors affecting excretion of IS, especially VD, in milk 3) to assess the suitability of selected methods for detection of VD in milk with regard to milk quality and food chain safety 4) to develop and validate new rapid detection methods of natural IS and determine its inhibitory potential and its effects on milk 5) to propose measures to reduce the presence of VD residues in milk

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    VV - Experimentální vývoj

  • OECD FORD - hlavní obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

  • OECD FORD - vedlejší obor

    21101 - Food and beverages

  • OECD FORD - další vedlejší obor

    30304 - Public and environmental health

  • CEP - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    DN - Vliv životního prostředí na zdraví<br>FM - Hygiena<br>GG - Chov hospodářských zvířat<br>GH - Výživa hospodářských zvířat<br>GM - Potravinářství

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2021

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2025

  • Poslední stav řešení

    B - Běžící víceletý projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    11. 4. 2022

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP23-MZE-QK-R

  • Datum dodání záznamu

    15. 2. 2023

Finance

  • Celkové uznané náklady

    18 065 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    15 355 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    2 709 tis. Kč