Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
TD03000150

Metodika stanovení Nutriční stopy pro vyjádření environmentálních a zdravotních aspektů spotřeby potravin v ČR

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Technologická agentura ČR

  • Program

    Program na podporu aplikovaného společenskovědního výzkumu a experimentálního vývoje OMEGA

  • Veřejná soutěž

    OMEGA 3 (STA02016TD03)

  • Hlavní účastníci

    Univerzita Karlova / Centrum pro otázky životního prostředí

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    ZP1

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Nutritional footprint methodology for the assessment of environmental and health aspects of food consumption in the Czech Republic

  • Anotace anglicky

    In the context of the National priorities of oriented research, experimental development and innovations, the project will support the transformation of consumption patterns in the Czech Republic towards sustainable food consumption and improved population health in line with key targets „Transition to sustainable consumption patterns“ and „[...] the creation of favourable conditions for the formation of healthy lifestyles.“ The main objectives of the project are a) to develop the concept of Nutritional footprint (NF) integrating health and envrionmental aspects of food consumption in the Czech Republic and b) to develop a mobile phone software for practical use of the concept.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    AE - Řízení, správa a administrativa

  • CEP - další vedlejší obor

    DN - Vliv životního prostředí na zdraví

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages<br>30304 - Public and environmental health<br>50602 - Public administration<br>50603 - Organisation theory

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Oponentní komise se shodla, že projekt uspěl podle zadání a cíle projektu byly splněny. Řešení se týkalo aktuálního tématu udržitelné spotřeby potravin a zlepšení zdraví obyvatel v podmínkách ČR. Představuje určitý posun v dané problematice. Praktické využití výsledků řešení projektu je doloženo. Pozitivně lze v tomto kontextu hodnotit i průběžnou spolupráci řešitelů s uživateli výsledků. Řešený výzkumný problém navazuje na Státní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty a jeho Akční plán na roky 2016-2018.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2016

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2017

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    28. 2. 2017

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP18-TA0-TD-U/02:1

  • Datum dodání záznamu

    12. 7. 2019

Finance

  • Celkové uznané náklady

    2 414 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 923 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    491 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč