Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
TH03010019

Vývoj bezlepkového pečiva s vysokou nutriční hodnotou využitím nových technologických postupů a netradičních potravinářských surovin a posouzení zdravotních rizik

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Technologická agentura ČR

  • Program

    Program na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje EPSILON

  • Veřejná soutěž

    EPSILON 3 (STA02017TH030)

  • Hlavní účastníci

    PERNÍK s.r.o.

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    TH03010019 - Smlouva o poskytnutí podpory

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Development of gluten-free, nutrient-rich pastry employing new technological approaches and new raw materials and evaluating their putative healthy risk

  • Anotace anglicky

    The aim of the project is development of nutritious and tasty gluten-free soft and durable pastry for a long-lasting consumption by patients with celiac disease, wheat allergy and wheat intolerance, which prevalence is estimated at more then 2 %. Gluten-free diet is a sole rational life-long therapy of those patients. Commercially available gluten-free pastry, however does not reach the quality of conventional (gluten-containing) pastry. The employment of non-traditional food raw materials and (bio)technologies will be used to launch the production of highly nutritious and tasty gluten-free pastry. The health risk of the raw materials will be estimated by testing antibodies against their proteins in patients and healthy controls.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • OECD FORD - hlavní obor

    21101 - Food and beverages

  • OECD FORD - vedlejší obor

    20802 - Bioremediation, diagnostic biotechnologies (DNA chips and biosensing devices) in environmental management

  • OECD FORD - další vedlejší obor

    30102 - Immunology

  • CEP - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    EC - Imunologie<br>EI - Biotechnologie a bionika<br>GM - Potravinářství

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Jedná se o předběžné údaje, neproběhlo Závěrečné oponentní řízení.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2018

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2021

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    28. 2. 2021

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP22-TA0-TH-U

  • Datum dodání záznamu

    30. 6. 2022

Finance

  • Celkové uznané náklady

    22 500 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    13 385 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    8 976 tis. Kč