Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Water Footprint as a Tool for Selection of Alternatives (Comments on "Food Recommendations for Reducing Water Footprint")

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00020711%3A_____%2F22%3A10154756" target="_blank" >RIV/00020711:_____/22:10154756 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/2071-1050/14/10/6317" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2071-1050/14/10/6317</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/su14106317" target="_blank" >10.3390/su14106317</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Water Footprint as a Tool for Selection of Alternatives (Comments on "Food Recommendations for Reducing Water Footprint")

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Water footprint is a new tool for assessing sustainability in terms of water use. Researchers are devising new applications that use water footprint, one of which is focused on comparing the water requirements of individual diets. Systems have been proposed to suggest tailor-made recipes that use a lower water quantity in production. This system proposes alternative recipes with lower demands for water resources based on their water footprint. The water footprint consists of three components-blue, green, and grey water footprints. However, focusing only on a reduction in the total water footprint may lead to an increase in some of its parts, such as the blue water footprint, and subsequently to water scarcity in some river basins. Therefore, it is recommended to extend the food recommendations system with sustainability criteria in order to avoid the unsustainable management of water resources. The same criteria can be used in any system for selecting alternatives based on the water footprint.

  • Název v anglickém jazyce

    Water Footprint as a Tool for Selection of Alternatives (Comments on "Food Recommendations for Reducing Water Footprint")

  • Popis výsledku anglicky

    Water footprint is a new tool for assessing sustainability in terms of water use. Researchers are devising new applications that use water footprint, one of which is focused on comparing the water requirements of individual diets. Systems have been proposed to suggest tailor-made recipes that use a lower water quantity in production. This system proposes alternative recipes with lower demands for water resources based on their water footprint. The water footprint consists of three components-blue, green, and grey water footprints. However, focusing only on a reduction in the total water footprint may lead to an increase in some of its parts, such as the blue water footprint, and subsequently to water scarcity in some river basins. Therefore, it is recommended to extend the food recommendations system with sustainability criteria in order to avoid the unsustainable management of water resources. The same criteria can be used in any system for selecting alternatives based on the water footprint.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10503 - Water resources

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Sustainability (Switzerland)

  • ISSN

    2071-1050

  • e-ISSN

    2071-1050

  • Svazek periodika

    14

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    6317

  • Kód UT WoS článku

    000803410500001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85131101639