Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Meal frequency and timing are associated with changes in body mass index in adventist health study 2

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00023001%3A_____%2F17%3A00076176" target="_blank" >RIV/00023001:_____/17:00076176 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00023761:_____/17:N0000016

  • Výsledek na webu

    <a href="http://jn.nutrition.org/content/147/9/1722" target="_blank" >http://jn.nutrition.org/content/147/9/1722</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3945/jn.116.244749" target="_blank" >10.3945/jn.116.244749</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Meal frequency and timing are associated with changes in body mass index in adventist health study 2

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Background: Scientific evidence for the optimal number, timing, and size of meals is lacking. Objective: We investigated the relation between meal frequency and timing and changes in body mass index (BMI) in the Adventist Health Study 2 (AHS-2), a relatively healthy North American cohort. Methods: The analysis used data from 50,660 adult members aged &gt;= 30 y of Seventh-day Adventist churches in the United States and Canada (mean +/- SD follow-up: 7.42 +/- 1.23 y). The number of meals per day, length of overnight fast, consumption of breakfast, and timing of the largest meal were exposure variables. The primary outcome was change in BMI per year. Linear regression analyses (stratified on baseline BMI) were adjusted for important demographic and lifestyle factors. Conclusions: Our results suggest that in relatively healthy adults, eating less frequently, no snacking, consuming breakfast, and eating the largest meal in the morning may be effective methods for preventing long-term weight gain. Eating breakfast and lunch 5-6 h apart and making the overnight fast last 18-19 h may be a useful practical strategy.

  • Název v anglickém jazyce

    Meal frequency and timing are associated with changes in body mass index in adventist health study 2

  • Popis výsledku anglicky

    Background: Scientific evidence for the optimal number, timing, and size of meals is lacking. Objective: We investigated the relation between meal frequency and timing and changes in body mass index (BMI) in the Adventist Health Study 2 (AHS-2), a relatively healthy North American cohort. Methods: The analysis used data from 50,660 adult members aged &gt;= 30 y of Seventh-day Adventist churches in the United States and Canada (mean +/- SD follow-up: 7.42 +/- 1.23 y). The number of meals per day, length of overnight fast, consumption of breakfast, and timing of the largest meal were exposure variables. The primary outcome was change in BMI per year. Linear regression analyses (stratified on baseline BMI) were adjusted for important demographic and lifestyle factors. Conclusions: Our results suggest that in relatively healthy adults, eating less frequently, no snacking, consuming breakfast, and eating the largest meal in the morning may be effective methods for preventing long-term weight gain. Eating breakfast and lunch 5-6 h apart and making the overnight fast last 18-19 h may be a useful practical strategy.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30202 - Endocrinology and metabolism (including diabetes, hormones)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/NV15-27338A" target="_blank" >NV15-27338A: Vliv zpracovávaného masa na oblasti mozku spojené s pocity odměny a závislosti u pacientů s diabetem 2. typu, obézních a zdravých kontrol</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of nutrition

  • ISSN

    0022-3166

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    147

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    1722-1728

  • Kód UT WoS článku

    000411807800017

  • EID výsledku v databázi Scopus