Rizika vegetariánské a veganské stravy pro děti a dospělé
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00023761%3A_____%2F21%3AN0000050" target="_blank" >RIV/00023761:_____/21:N0000050 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Rizika vegetariánské a veganské stravy pro děti a dospělé
Popis výsledku v původním jazyce
Kapitola se zabývá riziky vegetariánských a veganských diet v jídelníčku u dospělých osob a u dětí ve vztahu ke konzumaci mléka a mléčných výrobků u obou věkových skupin. Diskutován je vztah k osteoporóze a vyššímu věku.
Název v anglickém jazyce
Risks of vegetarian and vegan diet for children and adults
Popis výsledku anglicky
The chapter describes risks of vegetarian and vegan diets in food of children and adults in relation to milk and milk product consumption in both age groups. Special attention is paid to osteoposoisi and older age groups.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Mléko a mléčné výrobky – rozdíly a souvislosti s výrobky rostlinnými
ISBN
978-80-88019-43-5
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
34-37
Počet stran knihy
55
Název nakladatele
Potravinářská komora ČR
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS kapitoly
—