Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pohanka v ČR a v Evropě

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F01%3A%23%23%23%23%23915" target="_blank" >RIV/00027006:_____/01:#####915 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Buckwheat in the Czech Republic and in Europe

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Buckwheat is traditional crop in some European regions and in Czech Republic. In Czech areas, it was the most favourite food in 16th and 17th century, then the growing decrease due to expansion of bakery products and potato popularity. The maximum falling-off of interest in buckwheat was coming up during the last century. In the former Czechoslovakia, what was nearly two times larger country than now Czechia is, the buckwheat was grown on the 2911 hectares with the average yield 790 kg per hectare in the year 1920. Buckwheat is a low input plant making it very suitable for organic farming; however, one of the most serious problems in ecological and conventional buckwheat growing is a lack of quality and suitable buckwheat cultivars in the Czech Republic. There were grown mainly local landraces in the past. Thanks to general unconcern, there was also stopped the breeding of buckwheat in former Czechoslovakia. It was sufficient to import only small amount of sowing material for small gro

  • Název v anglickém jazyce

    Buckwheat in the Czech Republic and in Europe

  • Popis výsledku anglicky

    Buckwheat is traditional crop in some European regions and in Czech Republic. In Czech areas, it was the most favourite food in 16th and 17th century, then the growing decrease due to expansion of bakery products and potato popularity. The maximum falling-off of interest in buckwheat was coming up during the last century. In the former Czechoslovakia, what was nearly two times larger country than now Czechia is, the buckwheat was grown on the 2911 hectares with the average yield 790 kg per hectare in the year 1920. Buckwheat is a low input plant making it very suitable for organic farming; however, one of the most serious problems in ecological and conventional buckwheat growing is a lack of quality and suitable buckwheat cultivars in the Czech Republic. There were grown mainly local landraces in the past. Thanks to general unconcern, there was also stopped the breeding of buckwheat in former Czechoslovakia. It was sufficient to import only small amount of sowing material for small gro

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QD0057" target="_blank" >QD0057: Diverzita opomíjených obilnin a pseudoobilnin a její využití v setrvalém zemědělství a zdravé výživě</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Advances in Buckwheat Research: Proceedings of the VIII ISB

  • ISBN

    -

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    0-0

  • Název nakladatele

    IBRA

  • Místo vydání

    Chunchon, Korea

  • Místo konání akce

    Chunchon, Korea

  • Datum konání akce

    30. 8. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku