Abscisic acid content during cold hardening of barley and wheatcultivars with different freezing tolerance.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F02%3A00000041" target="_blank" >RIV/00027006:_____/02:00000041 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Abscisic acid content during cold hardening of barley and wheatcultivars with different freezing tolerance.
Popis výsledku v původním jazyce
Endogenous content of abscisic acid (ABA) was studies in a set of two winter cultivars of barley (Lunet, Cenader), one spring cultivar (Akcent) and five winter wheat cultivars (Mironovska, Samanta, Šárka, Zdar, Apache) and one spring cultivar (Leguan) inthe course of coldhardening of hydroponically grown plants. Freezing tolerance was also determined. In none of the barley varieties cold hardening ofplants induced any significant change in ABA content. Among wheat cultivars exposed to cold hardening, Apache and Leguan showed a slight transitory increase in ABA content. ABA content in leaves was vety similar in the other wheat cultivars. Neither in barley or in wheat, the level of freezing tolerance was associated with endogenous ABA content or with its transitory changes during cold hardening.
Název v anglickém jazyce
Abscisic acid content during cold hardening of barley and wheatcultivars with different freezing tolerance.
Popis výsledku anglicky
Endogenous content of abscisic acid (ABA) was studies in a set of two winter cultivars of barley (Lunet, Cenader), one spring cultivar (Akcent) and five winter wheat cultivars (Mironovska, Samanta, Šárka, Zdar, Apache) and one spring cultivar (Leguan) inthe course of coldhardening of hydroponically grown plants. Freezing tolerance was also determined. In none of the barley varieties cold hardening ofplants induced any significant change in ABA content. Among wheat cultivars exposed to cold hardening, Apache and Leguan showed a slight transitory increase in ABA content. ABA content in leaves was vety similar in the other wheat cultivars. Neither in barley or in wheat, the level of freezing tolerance was associated with endogenous ABA content or with its transitory changes during cold hardening.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Rostlinná výroba
ISSN
0370-663X
e-ISSN
—
Svazek periodika
48
Číslo periodika v rámci svazku
11
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
490-493
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—