Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Abscisic acid content during cold hardening of barley and wheatcultivars with different freezing tolerance.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F02%3A00000041" target="_blank" >RIV/00027006:_____/02:00000041 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Abscisic acid content during cold hardening of barley and wheatcultivars with different freezing tolerance.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Endogenous content of abscisic acid (ABA) was studies in a set of two winter cultivars of barley (Lunet, Cenader), one spring cultivar (Akcent) and five winter wheat cultivars (Mironovska, Samanta, Šárka, Zdar, Apache) and one spring cultivar (Leguan) inthe course of coldhardening of hydroponically grown plants. Freezing tolerance was also determined. In none of the barley varieties cold hardening ofplants induced any significant change in ABA content. Among wheat cultivars exposed to cold hardening, Apache and Leguan showed a slight transitory increase in ABA content. ABA content in leaves was vety similar in the other wheat cultivars. Neither in barley or in wheat, the level of freezing tolerance was associated with endogenous ABA content or with its transitory changes during cold hardening.

  • Název v anglickém jazyce

    Abscisic acid content during cold hardening of barley and wheatcultivars with different freezing tolerance.

  • Popis výsledku anglicky

    Endogenous content of abscisic acid (ABA) was studies in a set of two winter cultivars of barley (Lunet, Cenader), one spring cultivar (Akcent) and five winter wheat cultivars (Mironovska, Samanta, Šárka, Zdar, Apache) and one spring cultivar (Leguan) inthe course of coldhardening of hydroponically grown plants. Freezing tolerance was also determined. In none of the barley varieties cold hardening ofplants induced any significant change in ABA content. Among wheat cultivars exposed to cold hardening, Apache and Leguan showed a slight transitory increase in ABA content. ABA content in leaves was vety similar in the other wheat cultivars. Neither in barley or in wheat, the level of freezing tolerance was associated with endogenous ABA content or with its transitory changes during cold hardening.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Rostlinná výroba

  • ISSN

    0370-663X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    48

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    490-493

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus