Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zásobní proteiny- - nástroj ke zjišťování kvality obilovin a brambor

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F03%3A%23%23%23%23%23344" target="_blank" >RIV/00027006:_____/03:#####344 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Storage proteins x a tool for the finding of cereal and potato quality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The methods which can characterize cultivar identity, purity and trueness are very important for the quality of agricultural products and foods. The composition of storage proteins of cereal grain (prolamins, glutelins) and potato tuber proteins is conditioned and fixed genetically by specific loci and this way the genotyp can be characterized. The gel electrophoresis of the mentioned proteins (SGE, PAGE, SDS-PAGE) is very suitable method for this purpose. Catalogues of protein genetic markers (wheatgliadins and HMW-glutenins, barley hordeins and esterases) of Czech registered varieties and the catalogue of 60 Czech registered potato varietes were constructed.

  • Název v anglickém jazyce

    Storage proteins x a tool for the finding of cereal and potato quality

  • Popis výsledku anglicky

    The methods which can characterize cultivar identity, purity and trueness are very important for the quality of agricultural products and foods. The composition of storage proteins of cereal grain (prolamins, glutelins) and potato tuber proteins is conditioned and fixed genetically by specific loci and this way the genotyp can be characterized. The gel electrophoresis of the mentioned proteins (SGE, PAGE, SDS-PAGE) is very suitable method for this purpose. Catalogues of protein genetic markers (wheatgliadins and HMW-glutenins, barley hordeins and esterases) of Czech registered varieties and the catalogue of 60 Czech registered potato varietes were constructed.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3050" target="_blank" >QF3050: Vývoj metod objektivní identifikace zemědělských plodin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings: 14th international symposium of Fertilizers; Volume II

  • ISBN

    9639274445

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    556-562

  • Název nakladatele

    Faculty of Agriculture, University of Debrecen

  • Místo vydání

    Hungary, Debrecen

  • Místo konání akce

    Hungary, Debrecen

  • Datum konání akce

    22. 6. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku