Vliv způsobu ohospodařování travního porostu na kvalitu lyzimetrických vod
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F03%3A00008144" target="_blank" >RIV/00027006:_____/03:00008144 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv způsobu ohospodařování travního porostu na kvalitu lyzimetrických vod
Popis výsledku v původním jazyce
Práce shrnuje výsledky lyzimetrických pozorování pod travním porostem a je zaměřena zejména na koncentrace a vyplavování nitrátů pod variantami s různým obhospodařováním. Mulčování významným způsobem nezvýšilo koncentraci ani vyplavování nitrátů.
Název v anglickém jazyce
Effect of grassland management on quality of lysimetric water
Popis výsledku anglicky
The paper concluded results of field lysimetric experiment under grassland. It was focused on nitrates concentration and leaching under different managed treatment. Mulching did not cause marked increase nitrates concentration and its leaching. The paperconcluded results of field lysimetric experiment under grassland. It was focused on nitrates concentration and leaching under different managed treatment. Mulching did not cause marked increase nitrates concentration and its leaching.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
DJ - Znečištění a kontrola vody
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Ekologicky šetrné a ekonomicky přijatelné obhospodařování travních porostů
ISBN
80-86555-30-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
113-117
Název nakladatele
VÚRV Praha - Ruzyně
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
VÚRV Praha - Ruzyně
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—