Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Česká kolekce pšenice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F03%3A736" target="_blank" >RIV/00027006:_____/03:736 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Czech Wheat Collection

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Wheat is traditionally very important crop on the territory of the Czech Republic. Wheat flour is used as a main component, in mixture with rye flour, for baking purposes. That is why bread-making quality is evaluated very carefully. For further improvement of grain quality and yield potential they are important wheat genetic resources. Maintenance and evaluation of wheat accessions in the Czech Republic and former Czechoslovakia have very long tradition. The collection of wheat genetic resources coverswide spectra of species. Evaluation of each accession takes place for 2 ? 3 years. Seed samples are maintained in gene bank facility in active and base collections under -5 °C and -18 °C respectively. All data (passport, description and storage) on wheat collection are kept in the national central documentation system EVIGEZ.

  • Název v anglickém jazyce

    The Czech Wheat Collection

  • Popis výsledku anglicky

    Wheat is traditionally very important crop on the territory of the Czech Republic. Wheat flour is used as a main component, in mixture with rye flour, for baking purposes. That is why bread-making quality is evaluated very carefully. For further improvement of grain quality and yield potential they are important wheat genetic resources. Maintenance and evaluation of wheat accessions in the Czech Republic and former Czechoslovakia have very long tradition. The collection of wheat genetic resources coverswide spectra of species. Evaluation of each accession takes place for 2 ? 3 years. Seed samples are maintained in gene bank facility in active and base collections under -5 °C and -18 °C respectively. All data (passport, description and storage) on wheat collection are kept in the national central documentation system EVIGEZ.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Report of a Working group on Wheat ? First meeting 8 ? 10 November 2001, Prague-Ruzyne, Czech Republic

  • ISBN

    92-9043-563-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    32-36

  • Název nakladatele

    IPGRI

  • Místo vydání

    Řím, Itálie

  • Místo konání akce

    VÚRV Praha

  • Datum konání akce

    8. 11. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku