Zásady a rizika sklizně sladovnického ječmene
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F04%3A00000538" target="_blank" >RIV/00027006:_____/04:00000538 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zásady a rizika sklizně sladovnického ječmene
Popis výsledku v původním jazyce
Jsou popsány nejdůležitější agrotechnické zásady a technická rizika při sklizni sladovnického jarního ječmene. Jde především o vhodný termín sklizně, správné nastavení jednotlivých agregátů sklízecí mlátičky, tj. žací lišty, přihaněče, mlátícího a třídícího zařízení a čistících mechanismů.Případné poškození obilek lze snížit počtem otáček mláticího bubnu, je třeba se vyvyrovat makro i mikropoškození zrn. Kapitola knihy pojednává i o nebezpečí výskytu parazitických hub, které by mohly být potenciálním zdrojem mykotoxinů.
Název v anglickém jazyce
Principles and risks of malting barley harvest
Popis výsledku anglicky
The most important agronomy principles and technical risks before the harvest of malt spring barley are described. It was namely suitable date of harvest, right regulation of single aggregates of harvesting machine - that is reapers, threshing and separating equipments and cleaning mechanisms. Possible corn damage can be decreased by diminishing of rotation number of threshing drum. It is need to avoid macro- and microdamage of grain. This book chapter is also interested in the danger of the occurrenceof parasitic fungi which could be potential source of mycotoxins.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QE1104" target="_blank" >QE1104: Konkurenceschopné pěstební technologie hlavních polních plodin diferencované podle půdně-klimatických podmínek a výrobního zaměření</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Ječmenářská ročenka 2005
ISBN
80-86576-11-6
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Počet stran knihy
267
Název nakladatele
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS kapitoly
—