Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zimní odrůda hrušní ´David´

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F05%3A%23%23%23%231086" target="_blank" >RIV/00027006:_____/05:####1086 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zimní odrůda hrušní ´David´

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Fifty two selected genotypes of potential interest pear breeding or pear production in Central Europe were tested for their susceptibility to fire blight pathogen, Erwinia amylovora, from 2000 to 200. The genotypes of Pyrus communis and Pyrus ussuriensis, i.e. varieties and selections, consisted of 33 Czech varieties and new selection and 19 foreign varieties. Each year, 10 to 30 actively growing shoots per one genotype were inoculated with pathogen. Before inoculation in the green house under net prooftested varieties were inoculated by suspension from five strains of bacteria Erwinia amylovora. Degree of fire blight resistance or susceptibility was expressed by measuring the total length of shoots After 40 days bacterial lesions on inoculated shootswere expressed as a percentage of current season's length and used as the measure of genotype susceptibility.

  • Název v anglickém jazyce

    Innovation of pear growing technologies

  • Popis výsledku anglicky

    Fifty two selected genotypes of potential interest pear breeding or pear production in Central Europe were tested for their susceptibility to fire blight pathogen, Erwinia amylovora, from 2000 to 200. The genotypes of Pyrus communis and Pyrus ussuriensis, i.e. varieties and selections, consisted of 33 Czech varieties and new selection and 19 foreign varieties. Each year, 10 to 30 actively growing shoots per one genotype were inoculated with pathogen. Before inoculation in the green house under net prooftested varieties were inoculated by suspension from five strains of bacteria Erwinia amylovora. Degree of fire blight resistance or susceptibility was expressed by measuring the total length of shoots After 40 days bacterial lesions on inoculated shootswere expressed as a percentage of current season's length and used as the measure of genotype susceptibility.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QD1053" target="_blank" >QD1053: Inovace pěstitelských systémů hrušní</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Vědecké práce ovocnářské

  • ISSN

    0231-6900

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    19

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    179-180

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus