Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení rizik systémů a prostředků ochrany zeleniny vůči škodlivým organismům na životní prostředí a kvalitu produktů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F06%3A1549" target="_blank" >RIV/00027006:_____/06:1549 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení rizik systémů a prostředků ochrany zeleniny vůči škodlivým organismům na životní prostředí a kvalitu produktů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jádrem studie je text zaměřený na metodologii hodnocení rizik prostředků ochrany používaných v zelenině na životní prostředí, přirozené nepřátele škůdců a biodiverzitu. Identifikace nebezpečí (hazard) na životní prostředí je provedena pro všechny přípravky registrované v ČR do zeleniny a pro vybrané přípravky registrované do meziplodin při pěstování zeleniny. Ve studii je navržena metodologie, jak prostředky ochrany zeleniny zařazovat do tříd toxicity. Základem třídění je zhodnocení tří skupin účinků prostředků ochrany: (1) selektivita vůči přirozeným nepřátelům škodlivých organismů, (2) vliv na necílové organismy (včely, ryby, zvěř, ptáky), (3) vliv na obratlovce, včetně člověka, podle standardu LD50 při testování na hlodavcích. Dále je navržen metodický postup, jak vytvořit zelený, žlutý a červený seznam účinných látek přípravků na ochranu zeleniny využitelný pro systém integrované produkce zeleniny v ČR v souladu s nejvyššími standardy směrnic podle OILB. Ve studii je navrhováno ho

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of risks of systems and means of vegetable protection used against pests on the environment and product safety

  • Popis výsledku anglicky

    The study is based on the methodology of evaluation of risks of using plant protection means in field vegetable on the environment, natural enemies and biodiversity. Vegetable protection means and systems are assessed with respect to quality and productsafety. In the study there are mentioned the suggestions for the management of risks of using means and systems of vegetable protection on the environment and quality and fruit safety. These methods can enable state administration service to improve thequality of supervision in the frame of supports of integrated vegetable production. Suggestions for research are also mentioned in the study, mainly for area, where insufficient knowledge about analysis and management of risks are available.

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

    GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

  • Název nakladatele resp. objednatele

  • Verze

    Neuveden

  • Identifikační číslo nosiče