Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení rizik systémů a prostředků ochrany ovoce vůči škodlivým organismům na životní prostředí a kvalitu produktů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F05%3A%23%23%23%23%23613" target="_blank" >RIV/00027006:_____/05:#####613 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení rizik systémů a prostředků ochrany ovoce vůči škodlivým organismům na životní prostředí a kvalitu produktů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jádrem studie je text zaměřený na metodologii hodnocení rizik prostředků ochrany používaných ovocných sadech na životní prostředí, přirozené nepřátele škůdců a biodiverzitu. Jsou zhodnocena rizika prostředků a systémů ochrany používaných v ovocných sadech proti škodlivým organismům na životní prostředí. Současně jsou prostředky a systémy ochrany ovoce posouzeny z hlediska vlivu na kvalitu a bezpečnost produktů. Ve studii jsou uvedeny náměty pro management rizik systémů a prostředků ochrany ovocných sadůpro životní prostředí a kvalitu a bezpečnost ovoce, umožňující orgánům státní správy zkvalitnit systémy dozoru v rámci podpor systémů integrované produkce ovoce. V závěru studie jsou uvedeny náměty pro výzkumná řešení, zejména v oblastech, kde pro analýzu rizik a management rizik jsou dosud nedostatečné poznatky.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of risks of systems and means of fruit protection used against pests on the environment and product safety

  • Popis výsledku anglicky

    The study is based on the methodology of evaluation of risks of using plant protection means in fruit orchards on the environment, natural enemies and biodiversity. Fruit protection means and systems are assessed with respect to quality and product safety. In the study there are mentioned the suggestions for the management of risks of using means and systems of fruit protection on the environment and quality and fruit safety. These methods can enable state administration service to improve the quality of supervision in the frame of supports of integrated fruit production. Suggestions for research are also mentioned in the study, mainly for area, where insufficient knowledge about analysis and management of risks are available.

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

    GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí

  • Verze

    Neuvedeno

  • Identifikační číslo nosiče