Hodnocení rizik systémů a prostředků ochrany ovoce vůči škodlivým organismům na životní prostředí a kvalitu produktů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F05%3A%23%23%23%23%23613" target="_blank" >RIV/00027006:_____/05:#####613 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení rizik systémů a prostředků ochrany ovoce vůči škodlivým organismům na životní prostředí a kvalitu produktů
Popis výsledku v původním jazyce
Jádrem studie je text zaměřený na metodologii hodnocení rizik prostředků ochrany používaných ovocných sadech na životní prostředí, přirozené nepřátele škůdců a biodiverzitu. Jsou zhodnocena rizika prostředků a systémů ochrany používaných v ovocných sadech proti škodlivým organismům na životní prostředí. Současně jsou prostředky a systémy ochrany ovoce posouzeny z hlediska vlivu na kvalitu a bezpečnost produktů. Ve studii jsou uvedeny náměty pro management rizik systémů a prostředků ochrany ovocných sadůpro životní prostředí a kvalitu a bezpečnost ovoce, umožňující orgánům státní správy zkvalitnit systémy dozoru v rámci podpor systémů integrované produkce ovoce. V závěru studie jsou uvedeny náměty pro výzkumná řešení, zejména v oblastech, kde pro analýzu rizik a management rizik jsou dosud nedostatečné poznatky.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of risks of systems and means of fruit protection used against pests on the environment and product safety
Popis výsledku anglicky
The study is based on the methodology of evaluation of risks of using plant protection means in fruit orchards on the environment, natural enemies and biodiversity. Fruit protection means and systems are assessed with respect to quality and product safety. In the study there are mentioned the suggestions for the management of risks of using means and systems of fruit protection on the environment and quality and fruit safety. These methods can enable state administration service to improve the quality of supervision in the frame of supports of integrated fruit production. Suggestions for research are also mentioned in the study, mainly for area, where insufficient knowledge about analysis and management of risks are available.
Klasifikace
Druh
A - Audiovizuální tvorba
CEP obor
GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
—
Místo vydání
—
Název nakladatele resp. objednatele
Vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí
Verze
Neuvedeno
Identifikační číslo nosiče
—