Polymorfismus zásobních proteinů odrůd jarní pšenice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F08%3A00000016" target="_blank" >RIV/00027006:_____/08:00000016 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Polymorfismus zásobních proteinů odrůd jarní pšenice
Popis výsledku v původním jazyce
Pomocí elektroforetických metod gliadinových a gluteninových genetických markerů byl hodnocen polymorfismus 21 odrůd jarní pšenice registrovaných v ČR. Byl zhodnocen vnitroodrůdový a meziodrůdový polymorfismus a stanoven výskyt bílkovinných genetických markerů pekařské jakosti.
Název v anglickém jazyce
Polymorphism of storage proteins of spring wheat varieties
Popis výsledku anglicky
Polymorphism of 21 spring wheat varieties (Tritium aestivum L.) registered in Czech Republic was analysed by electrophoretic methods. Intra- and intervarietal polymorphism was evaluated. An occurrence of protein genetic markers of baking quality was determined.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proteiny 2008
ISBN
978-80-7318-706-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Univerzita Tomáše Bati
Místo vydání
Zlín
Místo konání akce
Zlín
Datum konání akce
1. 1. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—