Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Efect 1B/1R Translokace na složení škrobu u vybraných odrůd dihaploidních linií pšenice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F08%3A00000320" target="_blank" >RIV/00027006:_____/08:00000320 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of 1B/1R Translocation on Starch Composition in Selected Doubled Haploid Wheat Lines

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Our study was aimed at effect of 1B/1R translocation on starch content and composition in connection with their potential industrial utilization for starch production. The presence of 1B/1R translocation significantly decreased only starch content. The ratio of amylose/amylopectin and value of relative viscosity were mainly influenced by weather conditions. We also detected mesoscale negative correlation (-0.47) between relative viscosity and amylose content.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of 1B/1R Translocation on Starch Composition in Selected Doubled Haploid Wheat Lines

  • Popis výsledku anglicky

    Our study was aimed at effect of 1B/1R translocation on starch content and composition in connection with their potential industrial utilization for starch production. The presence of 1B/1R translocation significantly decreased only starch content. The ratio of amylose/amylopectin and value of relative viscosity were mainly influenced by weather conditions. We also detected mesoscale negative correlation (-0.47) between relative viscosity and amylose content.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G58076" target="_blank" >1G58076: Charakteristiky škrobu a bílkovin zrna pšenice pro nepotravinářské využití; donory cenných znaků, vhodné odrůdy a pěstitelské technologie.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Starch : Recent Progress in Biopolymer and Enzyme Technology

  • ISBN

    978-83-902699-7-9

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Počet stran knihy

    307

  • Název nakladatele

    Polish Society of Food Technologists, Malopolska Branch

  • Místo vydání

    Kraków

  • Kód UT WoS kapitoly