Efect 1B/1R Translokace na složení škrobu u vybraných odrůd dihaploidních linií pšenice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F08%3A00000320" target="_blank" >RIV/00027006:_____/08:00000320 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of 1B/1R Translocation on Starch Composition in Selected Doubled Haploid Wheat Lines
Popis výsledku v původním jazyce
Our study was aimed at effect of 1B/1R translocation on starch content and composition in connection with their potential industrial utilization for starch production. The presence of 1B/1R translocation significantly decreased only starch content. The ratio of amylose/amylopectin and value of relative viscosity were mainly influenced by weather conditions. We also detected mesoscale negative correlation (-0.47) between relative viscosity and amylose content.
Název v anglickém jazyce
Effect of 1B/1R Translocation on Starch Composition in Selected Doubled Haploid Wheat Lines
Popis výsledku anglicky
Our study was aimed at effect of 1B/1R translocation on starch content and composition in connection with their potential industrial utilization for starch production. The presence of 1B/1R translocation significantly decreased only starch content. The ratio of amylose/amylopectin and value of relative viscosity were mainly influenced by weather conditions. We also detected mesoscale negative correlation (-0.47) between relative viscosity and amylose content.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1G58076" target="_blank" >1G58076: Charakteristiky škrobu a bílkovin zrna pšenice pro nepotravinářské využití; donory cenných znaků, vhodné odrůdy a pěstitelské technologie.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Starch : Recent Progress in Biopolymer and Enzyme Technology
ISBN
978-83-902699-7-9
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
—
Počet stran knihy
307
Název nakladatele
Polish Society of Food Technologists, Malopolska Branch
Místo vydání
Kraków
Kód UT WoS kapitoly
—