Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Metodika pěstování pohanky obecné v ekologickém a konvenčním zemědělství

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F08%3A00000422" target="_blank" >RIV/00027006:_____/08:00000422 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Metodika pěstování pohanky obecné v ekologickém a konvenčním zemědělství

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pohanka patřila v minulosti k významným plodinám pěstovaným v Evropě. V některých regionech byla velmi oblíbená a tvořila součást každodenní stravy obyvatel. Postupně však její význam klesal. Renesance nastala v 90.1etech 20.století v souvislosti s jejímuplatněním v ekologických systémech hospodaření. Hlavními důvody jsou vysoká nutriční a dietetická hodnota, ale i nenáročnost pěstování. Součástí metodiky jsou doporučení pro pěstování pohanky obecné v ekologickém i konvenčním systému hospodaření.

  • Název v anglickém jazyce

    Methodics for cultivation of common buckwheat in organic and conventional agriculture

  • Popis výsledku anglicky

    Historically, buckwheat was a very important crop in Europe. In many regions, buckweat was very popular and it was included in many daily meals. But its importance was subsesquently decreased. The buckwheat renessaince has come since 90´s of 20th centurywith the suitability in low-input systems. The main reason is the good nutritional and dietetic value, but also unpretending cultivation. This methodology includes the recommendations for environment, cultivation and processing of buckwheat in conventional and organic systems of agriculture.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    3114/09

  • Číslo předpisu

  • Technické parametry

    Metodika byla MZe ČR pod č.j. 47822/2008-18020. ISBN: 978-80-7427-000-0

  • Ekonomické parametry

    Zvýšení produkce popisované plodiny v konvenčním i ekologickém zemědělství

  • Označení certifikačního orgánu

    Ministerstvo zemědělství ČR

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku