Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Termické vlastnosti některých kryoprotektivních roztoků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F09%3A00001019" target="_blank" >RIV/00027006:_____/09:00001019 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Termické vlastnosti některých kryoprotektivních roztoků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Termické vlastnosti některých kryoprotektivních roztoků byly měřeny pomocí diferenčního skenovacího kalorimetru (DSC). Skelné přechody a přechody prvního řádu byly hodnoceny u sacharosy, glycerolu a roztoku PVS3 (Plant Vitrification Solution 3) při různékoncentraci. Byl hodnocen efekt koncentrace na podíl krystalické vody a na teplotu tání.

  • Název v anglickém jazyce

    Thermal Characteristics of Some Cryoprotectant Solutions

  • Popis výsledku anglicky

    Thermal characteristics of some cryoprotective solutions were measured by differential scanning calorimetry (DSC). Glass transitions and the first order transition events were evaluated in sucrose and glycerol solutions and in the Plant Vitrification Solution 3 (PVS3) at different concentrations. Effect of dilution was evaluated on crystalinity of water and onset temperature of melting event.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    BJ - Termodynamika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/OC08062" target="_blank" >OC08062: Termická analýza ? nástroj pro zvýšení efektivity kryoprezervace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    31. Mezinárodní slovenský a český kalorimetrický seminář

  • ISBN

    978-80-7395-178-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Univerzita Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Místo konání akce

    Vrátna dolina, Slovensko

  • Datum konání akce

    1. 1. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku