Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Post-harvest content of free titratable acids in the grain of proso millet varieties (Panicum milliaceum L.), and change during grain processing and storage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F10%3A00001073" target="_blank" >RIV/00027006:_____/10:00001073 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Post-harvest content of free titratable acids in the grain of proso millet varieties (Panicum milliaceum L.), and change during grain processing and storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A triennial evaluation of the content of titratable acids (TA) in grain was carried out on 12 varieties of proso millet (Panicum miliaceum L.). The model variety, "Mironovskoe 94", harvested in 2004, was used for the monitoring of sensory changes in TA content, in relationship to different storage conditions and the application of different grain processing methods. The Czech state norm (CSN 56 0512-9) "Determination of Titratable Acids", with a slight modification, was used as the standard method. TheTA contents in dry matter varied between 39 and 78 mmol.kg-1 of grain dry matter, and significant differences between varieties and experimental years were found. The method of proso millet processing had a key role in the final sensitivity to rancidity.The storage conditions had a much lower influence on TA content than the processing technology. The clearly detected sensory changes found in scoured grains corresponded with TA contents within the range of 90 to106 mmol.kg-1.

  • Název v anglickém jazyce

    Post-harvest content of free titratable acids in the grain of proso millet varieties (Panicum milliaceum L.), and change during grain processing and storage

  • Popis výsledku anglicky

    A triennial evaluation of the content of titratable acids (TA) in grain was carried out on 12 varieties of proso millet (Panicum miliaceum L.). The model variety, "Mironovskoe 94", harvested in 2004, was used for the monitoring of sensory changes in TA content, in relationship to different storage conditions and the application of different grain processing methods. The Czech state norm (CSN 56 0512-9) "Determination of Titratable Acids", with a slight modification, was used as the standard method. TheTA contents in dry matter varied between 39 and 78 mmol.kg-1 of grain dry matter, and significant differences between varieties and experimental years were found. The method of proso millet processing had a key role in the final sensitivity to rancidity.The storage conditions had a much lower influence on TA content than the processing technology. The clearly detected sensory changes found in scoured grains corresponded with TA contents within the range of 90 to106 mmol.kg-1.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QG60130" target="_blank" >QG60130: Minoritní plodiny pro specifické využití v potravinářství</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Genetics and Plant Breeding

  • ISSN

    1212-1975

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    46

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Spec.iss.

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000276684900023

  • EID výsledku v databázi Scopus