Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rancidity development in millet species stored in different storage conditions and evaluation of free fatty acids content in tested samples

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F14%3A00002893" target="_blank" >RIV/00027006:_____/14:00002893 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41340/14:66662

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Rancidity development in millet species stored in different storage conditions and evaluation of free fatty acids content in tested samples

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Rancidity development was studied in 22 samples of selected millet species (Panicum miliaceum, Setaria italica, Pennisetum americanum, Echinochloa frumentacea and Eleusine coracana). Fat content was evaluated in the foxtail millet (Setaria italica) and proso millet (Panicum miliaceum) varieties. The effects of different storing conditions, three processing designs (flour, groats and whole grains) and the content of unsaturated fatty acids on the development of rancidity have been studied. Changes duringthe 16-week storage period were evaluated as titratable acidity, using a slightly modified standard method for titration according to the Czech State Norm (CSN) 56 0512-9. The most significant changes were found in processed grains, especially in groats. Great differences were found between storing conditions and titratable acidity almost doubled in laboratory conditions. The highest changes appeared in whole grains of pearl millet (Pennisetum americanum) sample; on the other hand, the

  • Název v anglickém jazyce

    Rancidity development in millet species stored in different storage conditions and evaluation of free fatty acids content in tested samples

  • Popis výsledku anglicky

    Rancidity development was studied in 22 samples of selected millet species (Panicum miliaceum, Setaria italica, Pennisetum americanum, Echinochloa frumentacea and Eleusine coracana). Fat content was evaluated in the foxtail millet (Setaria italica) and proso millet (Panicum miliaceum) varieties. The effects of different storing conditions, three processing designs (flour, groats and whole grains) and the content of unsaturated fatty acids on the development of rancidity have been studied. Changes duringthe 16-week storage period were evaluated as titratable acidity, using a slightly modified standard method for titration according to the Czech State Norm (CSN) 56 0512-9. The most significant changes were found in processed grains, especially in groats. Great differences were found between storing conditions and titratable acidity almost doubled in laboratory conditions. The highest changes appeared in whole grains of pearl millet (Pennisetum americanum) sample; on the other hand, the

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B154" target="_blank" >QI111B154: Bezpečnost cereálních bioproduktů z pohledu výskytu alternáriových a fusariových mykotoxinů.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food, Agriculture & Environment

  • ISSN

    1459-0255

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    12

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    FI - Finská republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    101-106

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus