Termická analýza meristematického pletiva česneku
Popis výsledku
Práce byla zaměřena na stanovení termických vlastností meristematických pletiv česneku. Působením různě koncentrovaného kryoprotektivního roztoku PVS na vzrostný vrchol v určitém časovém intervalu došlo k ovlivnění obsahu vody v pletivech a tím méně bylotaké krystalické vody. Se zvyšující se koncentrací PVS postupně docházelo k úbytku procenta krystalické vody.
Klíčová slova
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Termická analýza meristematického pletiva česneku
Popis výsledku v původním jazyce
Práce byla zaměřena na stanovení termických vlastností meristematických pletiv česneku. Působením různě koncentrovaného kryoprotektivního roztoku PVS na vzrostný vrchol v určitém časovém intervalu došlo k ovlivnění obsahu vody v pletivech a tím méně bylotaké krystalické vody. Se zvyšující se koncentrací PVS postupně docházelo k úbytku procenta krystalické vody.
Název v anglickém jazyce
Thermal analysis of meristematic tissue of garlic
Popis výsledku anglicky
This study focused on the determination of thermal characteristics of the meristematic tissue of garlic. Raising differently concentrated Plant Vitrification Solution (PVS) on the garlic shoot tips in a certain time interval has the effect of formation water content in tissue and percentage of crystallized water. With increasing concentrations of PVS solution and exposure time the percentage of crystallized water gradually decreases.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
BJ - Termodynamika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
OC08062: Termická analýza ? nástroj pro zvýšení efektivity kryoprezervace
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
32. Mezinárodní český a slovenský kalorimetrický seminář
ISBN
978-80-7395-259-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Univerzita Pardubice
Místo vydání
Pardubice
Místo konání akce
Lísek u Bystřice nad Pernštejnem
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—
Základní informace
Druh výsledku
D - Stať ve sborníku
CEP
BJ - Termodynamika
Rok uplatnění
2010