Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Termická analýza meristematického pletiva česneku

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F10%3A00001608" target="_blank" >RIV/00027006:_____/10:00001608 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Termická analýza meristematického pletiva česneku

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce byla zaměřena na stanovení termických vlastností meristematických pletiv česneku. Působením různě koncentrovaného kryoprotektivního roztoku PVS na vzrostný vrchol v určitém časovém intervalu došlo k ovlivnění obsahu vody v pletivech a tím méně bylotaké krystalické vody. Se zvyšující se koncentrací PVS postupně docházelo k úbytku procenta krystalické vody.

  • Název v anglickém jazyce

    Thermal analysis of meristematic tissue of garlic

  • Popis výsledku anglicky

    This study focused on the determination of thermal characteristics of the meristematic tissue of garlic. Raising differently concentrated Plant Vitrification Solution (PVS) on the garlic shoot tips in a certain time interval has the effect of formation water content in tissue and percentage of crystallized water. With increasing concentrations of PVS solution and exposure time the percentage of crystallized water gradually decreases.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    BJ - Termodynamika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/OC08062" target="_blank" >OC08062: Termická analýza ? nástroj pro zvýšení efektivity kryoprezervace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    32. Mezinárodní český a slovenský kalorimetrický seminář

  • ISBN

    978-80-7395-259-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Univerzita Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Místo konání akce

    Lísek u Bystřice nad Pernštejnem

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku