Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití gelové a čipové elektroforézy pro identifikaci podjednotek gluteninů s vysokou a nízkou molekulovou hmotností u pšenice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F11%3A00001434" target="_blank" >RIV/00027006:_____/11:00001434 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vurv.cz/sites/File/Publications/ISBN978-80-7427-056-7.pdf" target="_blank" >http://www.vurv.cz/sites/File/Publications/ISBN978-80-7427-056-7.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití gelové a čipové elektroforézy pro identifikaci podjednotek gluteninů s vysokou a nízkou molekulovou hmotností u pšenice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Metodika zahrnuje optimalizované metodické přístupy pro analýzu podjednotek gluteninů s vysokou molekulovou hmotností (HMW-GS) a podjednotek gluteninů s nízkou molekulovou hmotností (LMW-GS) u pšenice. Klasická elektroforéza v polyakrylamidovém gelu umožňuje současnou klasifikaci obou gluteninových systémů. Automatická čipová elektroforéza je nová moderní technika, která zaručuje podmínky objektivní, rychlé, dostatečně přesné a reprodukovatelné, z hlediska požadavků na bezpečnost práce a bezpečné analýzy gluteninů. Součástí metodiky je hodnocení gluteninových podjednotek z hlediska predikce pekařské jakosti pšenice.

  • Název v anglickém jazyce

    The use of gel and chip electrophoresis for the identification of high molecular weight and low molecular weight glutenin subunits in wheat

  • Popis výsledku anglicky

    The methodology includes optimized methodological approaches for the analysis of high molecular weight glutenin subunits (HMW-GS) and low molecular weight glutenin subunits (LMW-GS) in wheat. The classical polyacrylamide gel electrophoresis enables a simultaneous classification for the both glutenin systems. The automatic chip electrophoresis is a new modern technology ensuring conditions for objective, rapid, sufficiently precise, reproducible and safe (regarding workplace safety requirements) gluteninanalysis. A part of the methodology is an evaluation of glutenin subunits in terms of the wheat baking quality prediction

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH92155" target="_blank" >QH92155: Využití biodiverzity zásobních proteinů pšenice s důrazem na nízkomolekulární gluteniny ve vztahu ke kvalitě produkce</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    3514/11

  • Číslo předpisu

    1/10967-2011 MZE

  • Technické parametry

    Osvědčení pod č.j. 1/10967-2011 o uznání uplatněné certifikované metodiky vydalo Ministerstvo zemědělství ČR - Odbor rostlinných komodit ISBN: 978-80-7427-056-7

  • Ekonomické parametry

    Předpokládané ekonomické přínosy 0-100 tis. Kč.

  • Označení certifikačního orgánu

    Ministerstvo zemědělství ČR, Odbor rostlinných komodit, Těšnov 17, 117 05 Praha 1

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy