Využití gelové a čipové elektroforézy pro identifikaci podjednotek gluteninů s vysokou a nízkou molekulovou hmotností u pšenice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F11%3A00001434" target="_blank" >RIV/00027006:_____/11:00001434 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vurv.cz/sites/File/Publications/ISBN978-80-7427-056-7.pdf" target="_blank" >http://www.vurv.cz/sites/File/Publications/ISBN978-80-7427-056-7.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití gelové a čipové elektroforézy pro identifikaci podjednotek gluteninů s vysokou a nízkou molekulovou hmotností u pšenice
Popis výsledku v původním jazyce
Metodika zahrnuje optimalizované metodické přístupy pro analýzu podjednotek gluteninů s vysokou molekulovou hmotností (HMW-GS) a podjednotek gluteninů s nízkou molekulovou hmotností (LMW-GS) u pšenice. Klasická elektroforéza v polyakrylamidovém gelu umožňuje současnou klasifikaci obou gluteninových systémů. Automatická čipová elektroforéza je nová moderní technika, která zaručuje podmínky objektivní, rychlé, dostatečně přesné a reprodukovatelné, z hlediska požadavků na bezpečnost práce a bezpečné analýzy gluteninů. Součástí metodiky je hodnocení gluteninových podjednotek z hlediska predikce pekařské jakosti pšenice.
Název v anglickém jazyce
The use of gel and chip electrophoresis for the identification of high molecular weight and low molecular weight glutenin subunits in wheat
Popis výsledku anglicky
The methodology includes optimized methodological approaches for the analysis of high molecular weight glutenin subunits (HMW-GS) and low molecular weight glutenin subunits (LMW-GS) in wheat. The classical polyacrylamide gel electrophoresis enables a simultaneous classification for the both glutenin systems. The automatic chip electrophoresis is a new modern technology ensuring conditions for objective, rapid, sufficiently precise, reproducible and safe (regarding workplace safety requirements) gluteninanalysis. A part of the methodology is an evaluation of glutenin subunits in terms of the wheat baking quality prediction
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH92155" target="_blank" >QH92155: Využití biodiverzity zásobních proteinů pšenice s důrazem na nízkomolekulární gluteniny ve vztahu ke kvalitě produkce</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
3514/11
Číslo předpisu
1/10967-2011 MZE
Technické parametry
Osvědčení pod č.j. 1/10967-2011 o uznání uplatněné certifikované metodiky vydalo Ministerstvo zemědělství ČR - Odbor rostlinných komodit ISBN: 978-80-7427-056-7
Ekonomické parametry
Předpokládané ekonomické přínosy 0-100 tis. Kč.
Označení certifikačního orgánu
Ministerstvo zemědělství ČR, Odbor rostlinných komodit, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy