Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Charakterizace gluteninů pšenice čipovou elektroforézou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F11%3A00001759" target="_blank" >RIV/00027006:_____/11:00001759 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Charakterizace gluteninů pšenice čipovou elektroforézou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Gluteniny hrají významnou roli při určování viskoelastických vlastností pšeničné mouky. Znalost jejich alelické skladby je důležitá pro odhad genetického potenciálu šlechtitelských linií. V této studii byla testována možnost využití automatické čipové elektroforézy Experion k rychlé identifikaci jednotlivých vysoko- a nízko-molekulárních podjednotek gluteninů (HMW-, LMW-GS. Metodou čipové elektroforézy byly identifikovány a pomocí molekulových hmotností charakterizovány běžně se vyskytující HMW-GS. LMW-GS se nepodařilo spolehlivě rozlišit vzhledem ke kratším retenčním časům a k velkému počtu konkrétních podjednotek, které se vzájemně překrývají.

  • Název v anglickém jazyce

    Characterisation of wheat glutenin with a chip electrophoresis

  • Popis výsledku anglicky

    Glutenins play considerable role in the determination of viscoelastic properties of wheat flour. Knowledge of their allelic composition is important for the estimation of the genetic potential breeding lines. In this study, automated Experion chip elektroforesis was tested to rapid identification of individual high- and low-molecular weight glutenin subunits (HMW-, LMW-GS. Commonly occurring HMW-GS were identified and characterized on the base of their molecular weights by chip electrophoresis. LMW-GS could not be reliably identified due to the shorter retention times and the large number of overlapping specific subunits.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH92155" target="_blank" >QH92155: Využití biodiverzity zásobních proteinů pšenice s důrazem na nízkomolekulární gluteniny ve vztahu ke kvalitě produkce</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proteiny 2011

  • ISBN

    978-80-7454-022-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    22-26

  • Název nakladatele

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

  • Místo vydání

    Zlín

  • Místo konání akce

    Zlín

  • Datum konání akce

    1. 1. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku