Vývoj a testování syntetické DNA pro monitoring inhibicí/enhancerů ovlivňujících kvantitativní real-time PCR
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F12%3A00002350" target="_blank" >RIV/00027006:_____/12:00002350 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vývoj a testování syntetické DNA pro monitoring inhibicí/enhancerů ovlivňujících kvantitativní real-time PCR
Popis výsledku v původním jazyce
Metoda Real-time PCR je nejpoužívanější metodou pro kvantifikaci DNA. Výsledek analýzy může být výrazně ovlivněn inhibitory nebo enhancery PCR. Pro odhalení přítomnosti látek takové povahy v reakční směsi byla vyvinuta syntetická DNA. Byla optimalizovánaReal-time PCR reakce pro kvantifikaci syntetické DNA, byla ověřena specificita reakce, dynamický rozsah reakce a efektivita reakce. Syntetická DNA je připravena pro použití při monitoringu inhibitorů/enhancerů v Real-time PCR.
Název v anglickém jazyce
Development and testing of synthetic DNA for monitoring of inhibition/enhancers affecting quantitative real-time PCR
Popis výsledku anglicky
Real-time PCR is the most widely used method for the DNA quantification. Result of analysis can be significantly affected by PCR inhibitors or enhancers. To detect the presence of that kind substances in the reaction mixture was developed synthetic DNA.Real-time PCR for synthetic DNA quantification was optimized, the reaction specificity was verified, dynamic range of reaction was determined as well as the reaction efficiency. Synthetic DNA is ready for use in the monitoring of inhibitors/enhancers inReal-time PCR.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EB - Genetika a molekulární biologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI101B267" target="_blank" >QI101B267: Vývoj a aplikace nových efektivních postupů pro kontrolu kvality produktů zemědělské v řetězci prvovýroba a posouzení bezpečnosti potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Výzkum, vývoj a aplikace nových postupů zaměřených na kontrolu a minimalizaci vlivu činitelů s negativním dopadem na zdravotní bezpečnost zemědělských surovin, produktů a potravin
ISBN
978-80-7427-117-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
157-163
Název nakladatele
Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
Místo vydání
Praha 6
Místo konání akce
Praha 6
Datum konání akce
1. 1. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—