Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Winter wheat yield and quality related to tillage practice, input level and environmental conditions

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F13%3A00002608" target="_blank" >RIV/00027006:_____/13:00002608 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.still.2013.05.002" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.still.2013.05.002</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.still.2013.05.002" target="_blank" >10.1016/j.still.2013.05.002</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Winter wheat yield and quality related to tillage practice, input level and environmental conditions

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A four year set of experiments, based on 13 winter wheat varieties and two locations in the Czech Republic, was designed to evaluate the interaction of two tillage systems (conventional ploughing to 22 cm depth and surface stubble ploughing to a depth of8-10 cm) and two input (differing mainly in N fertilization and crop protection) on grain yield, protein yield and six grain quality traits. ANOVAs showed that location, year and variety had together with interactions between these factors the most significant effects on grain yield and quality parameters. Protein yield, protein content and wet gluten content were also highly affected by input level. Tillage effects on the examined traits were generally lower than the effects of environment, variety and input level and could be demonstrated conclusively in interaction with input levels. Under conventional tillage combined with a high input level, protein content, wet gluten content and Zeleny sedimentation volume were increased, while

  • Název v anglickém jazyce

    Winter wheat yield and quality related to tillage practice, input level and environmental conditions

  • Popis výsledku anglicky

    A four year set of experiments, based on 13 winter wheat varieties and two locations in the Czech Republic, was designed to evaluate the interaction of two tillage systems (conventional ploughing to 22 cm depth and surface stubble ploughing to a depth of8-10 cm) and two input (differing mainly in N fertilization and crop protection) on grain yield, protein yield and six grain quality traits. ANOVAs showed that location, year and variety had together with interactions between these factors the most significant effects on grain yield and quality parameters. Protein yield, protein content and wet gluten content were also highly affected by input level. Tillage effects on the examined traits were generally lower than the effects of environment, variety and input level and could be demonstrated conclusively in interaction with input levels. Under conventional tillage combined with a high input level, protein content, wet gluten content and Zeleny sedimentation volume were increased, while

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GD - Hnojení, závlahy, zpracování půdy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Soil and Tillage Research

  • ISSN

    0167-1987

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    132

  • Číslo periodika v rámci svazku

    August

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    77-85

  • Kód UT WoS článku

    000322055100009

  • EID výsledku v databázi Scopus