Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv dlouhodobé aplikace hnoje a NPK na výnosy a kvalitativní parametry pšenice ozimé na stanovišti Lukavec

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F17%3A00004256" target="_blank" >RIV/00027006:_____/17:00004256 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv dlouhodobé aplikace hnoje a NPK na výnosy a kvalitativní parametry pšenice ozimé na stanovišti Lukavec

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem předkládané práce je analyzovat vliv aplikace statkových a minerálních hnojiv na výnosy zrna a slámy pšenice ozimé a na její kvalitativní parametry. Hodnoceny byly celkem tři roky (2014, 2015 a 2016) a tři varianty hnojení (nehnojená Kontrola, aplikace hnoje a aplikace hnoje společně s NPK). Dlouhodobý výživářský experiment byl založen v roce 1955 na pokusné stanici Lukavec. Výnosy zrna a slámy se lišily od 2,11 (kontrola) do 8,33 (hnůj+ NPK) t.ha-1 a od 1,94 (kontrola) do 7,77 (hnůj) t.ha-1. Obsah bílkovin byl velmi nízký a pohyboval se od 8,59 (kontrola) do 11,20 (hnůj+NPK)%. Index glutenu se pohyboval od 0 do 99,75 (hnůj+NPK).

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of long-term application farmyard manure and NPK on yields and qualitative parameters of winter wheat at Lukavec site

  • Popis výsledku anglicky

    We analyzed how farmyard manure (FYM) and combination of farmyard manure with mineral NPK (FYM+NPK) affected grain and straw yield and selected qualitative parameters of winter wheat at Lukavec experimental station between the years 2014 and 2016. Grain and straw yields varied from 2.11 (Control) to 8.33 (FYM+NPK) t.ha-1 and from 1.94 (Control) to 7.77 (FYM) t.ha-1, respectively. The crude protein content was very low at all analyzed treatments and varied from 8.59 (Control) to 11.20 (FYM+NPK) %. Gluten index varied from 0 to 99.75 (FYM+NPK).

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů