Pšeničné sušenky se sníženým obsahem rychle stravitelného škrobu a zvýšeným obsahem rezistentního škrobu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F18%3A00004544" target="_blank" >RIV/00027006:_____/18:00004544 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pšeničné sušenky se sníženým obsahem rychle stravitelného škrobu a zvýšeným obsahem rezistentního škrobu
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká výroby pšeničných sušenek se sníženým obsahem rychle stravitelného škrobu a zvýšeným obsahem rezistentního škrobu prostřednictvím použití tuku se zvýšeným obsahem mastných kyselin s krátkým a středním řetězcem.
Název v anglickém jazyce
Wheat biscuits with a decreased content of rapidly digestible starch and an increased content of resistant starch
Popis výsledku anglicky
Technological solution includes preparation of wheat biscuits with a lower content of rapidly digestible starch and higher content of resistant starch. It is achieved by addition of suitable shortening composition with short- and middle-chain fatty acids.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
31579
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence