Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Detekce celiakální reaktivity ovsa s využitím vybraných komerčních diagnostických kitů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F18%3A00004808" target="_blank" >RIV/00027006:_____/18:00004808 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Detekce celiakální reaktivity ovsa s využitím vybraných komerčních diagnostických kitů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tři komerčně dostupné diagnostické kity byly hodnoceny z hlediska jejich vhodnosti pro využití při mapování celiakální reaktivity genetických zdrojů ovsa. U souboru deseti odrůd osa setého byl stanoven obsah reaktivního lepku, hrubých bílkovin a aveninu. Měrná celiakální reaktivita byla potvrzena jako odrůdově specifický znak studovaných odrůd. Variabilita obsahu reaktivního lepku byla významně ovlivněna volbou diagnostického kitu v důsledku přítomnosti specifických protilátek.

  • Název v anglickém jazyce

    Detection of coeliac reactivity in oats by means of selected commercial diagnostic kits

  • Popis výsledku anglicky

    Three commercially available diagnostic kits were assessed in regard to their suitability for broad screening of oat genetic resources. Content of reactive gluten, crude protein and avenin was determined in the sample set of ten varieties of common oat. Specific coeliac reactivity was confirmed as a variety-dependent trait of studied varieties. Reactive gluten content variability was significantly affected by the choice of the kit owing to specific antibodies.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1810102" target="_blank" >QK1810102: Vývoj perspektivních genotypů ovsa s nízkou celiakální reaktivitou a vysokou nutriční kvalitou</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    66

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12 vědecká příloha

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    405-408

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus